Çözüldü Intel Xeon E5440 High Sierra Kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aresblade

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol
Sistemim şu şekildedir: Intel Xeon E5440 @ 2.83GHz, 8,00GB Dual-Channel DDR3, ASUSTeK Computer INC. P5G41C-M LX (LGA775), 2047MB NVIDIA GTX 960 2 GB, NVIDIA High Definition Audio, Realtek PCIe GBE Ailesi Denetleyici (Daha ayrıntılı isterseniz AIDA64 ile verebilirim tabi ki).

Sisteme 10.13.5 kurmaya çalıştığımda CPU kısmını geçiyordum ancak ekran kartımda ya siyah ekran oluşuyordu veya ekran kartım 3 MB görünüp çözünürlük de düşük çıkıyordu. Daha sonradan, bulamadığımdan dolayı, 10.13.6 yüklemeye karar verdim ancak bu sefer de daha kuruluma başlamadan evvel CPU hataları, PCI Configuration begin'de takılmalar ile karşılaşıyorum.

Sorun işlemcimde mi yoksa başka bir sorun mu var anlayamadım. Bir de 10.13.5'te sadece ekran kartı ile ilgili sorun yaşarken 10.13.6'da CPU ile ilgili hatalarla karşılaştım.

Acaba yukarıda verdiğim sisteme 10.13.6 kurulabilir mi? Kurulabilirse nasıl ve ne şekilde yapmam gerekiyor? Mojave olmuyor sanırım. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Config.plist düzenlemeyi tam olarak bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1- İnternet bağlı iken AppStore üzerinden güncellemeleri denetle ve güvenlik güncellemelerini yükle. Yüklenirken açılışta install diye geçen disk ismin bulunan yerden devam ettir yükseltme ekranına geçer.

2- Sistem açılınca bahsettiğiniz komut satırı betik/script ile kurulumu yapın. Ek olarak cuda for mac diye geçen paketi kurmanız lazım nvidia.com üzerinden. Yeniden başlatmadan önce ise: (3. madde ile yazıyorum devamı.)

3- Clover configurator ile (tools kısmı altından) mount efi yapın current boot disk denen diskin efi kısmını. Mevcut usb içerisinde yer alan EFI klasörü içinde bulunan CLOVER & BOOT klasörlerini mount edilen diskin EFI bölümü --> EFI klasörü içine kopyalayınız. Eğer boot diye klasör mevcut ve içinde Microsoft dosyaları var ise sadece CLOVER kopyalamanız yeterli.

4- Disk içerisine kopyaladığınız EFI --> CLOVER --> içerisinde kullandığınız config dosyasını config.plist olarak isimlendirip Clover configurator ile açınız. Boot kısmına gelip listeye sağ tıklayarak açılan menüden nvda_drv=1 ekleyin ve ek olarak system parameters kısmında yer alan nvidia web seçimini işaretleyiniz. Dosya/file kısmından kaydet/save yapınız. Sistemi yeniden başlatınız.

5- Clover başlangıçta gözükmez ise veya gelmez ise bios sıralamasında yapmanız gereken: USB var iken clover ekranına gelip; clover boot options kısmından add all entries menüsüne enterlayınız.

6- Artık usb olmadan açabilirsiniz. BIOS sıralamasında Clover olan diski birincil yapınız. Bu şekilde clover ile windows sistemi dahi açabilirsiniz.

Not: Ben teşekkür ederim.
Apple güncelleme için GPT disk istiyor demek oluyor bu. Size tavsiyem mümkünse kurulum yaparken diskin ismi gözükmesi için ve tamamen guid biçimlemek için disk izlencesinden işlem sağlarken; view/görüntü kısmından tüm aygıtları göster demeniz. Bu şekilde kurulum yaparsanız ilerde sorun çıkmaz bu tarz. Hem Clover da rahat kullanırsınız uEFI ve guid ile.

Apple güncelleme için GPT disk istiyor demek oluyor bu. Size tavsiyem mümkünse kurulum yaparken diskin ismi gözükmesi için ve tamamen guid biçimlemek için disk izlencesinden işlem sağlarken; view/görüntü kısmından tüm aygıtları göster demeniz. Bu şekilde kurulum yaparsanız ilerde sorun çıkmaz bu tarz. Hem Clover da rahat kullanırsınız uEFI ve guid ile.

Şimdi ne yapmalıyım peki? Güncellemeden devam mı edeyim?

Güncellemeyi grafik kartı sürücüsü daha güncel ve performanslı kullanabilmeniz için önerdim. İsterseniz diski guid olarak biçimleyerek kurulum yapınız veya şu adresten NVIDIA Drivers build numarasına göre driver kurabilirsiniz ama Clover EFI partition olmadığından sorun yaşatabilir yani Legacy veya usb ile açman gerekebilir.

Güncellemeyi grafik kartı sürücüsü daha güncel ve performanslı kullanabilmeniz için önerdim. İsterseniz diski guid olarak biçimleyerek kurulum yapınız veya şu adresten NVIDIA Drivers build numarasına göre driver kurabilirsiniz ama Clover EFI partition olmadığından sorun yaşatabilir yani Legacy veya usb ile açman gerekebilir.

Sistem legacy zaten, bir də verdiğiniz bağlantıda sürüm numarası eşleşmiyor, ondan web driver kuramıyorum. Örneğin orada 17G65 var ama bendeki 17G66. Ekran ve ses tam anlamıyla çalıştıktan sonra USB'den de açsam olur, sorun değil.

Sistem legacy olsa bile GUID olarak biçimleyerek macOS kurabilirsiniz. Bu arada github üzerinde sizinde bulup denediğiniz betik/script için --force komutu deneyebilirsiniz.
Not: sudo -s komutu ile yönetici moda geçiş yapabilirsin terminal ile.

İlk kurulum ekranında da çıkmamıştı o seçenek. Resimdeki gibiydi disk biçimlendirme seçenekleri. Not kısmında yazdığınızı ve - - force komutunu anlayamadım.

Tamam buldum, sizin dediğiniz gibi view kısmından hepsini göster deyince GUID Partition Map çıktı ve onu seçtim. Tekrar yükleme yapacağım.
Tekrar yükleme gerçekleştirdim, güncellemeyi de sorunsuz şekilde hallettim ve ardından Nvidia Web Driver yükledim sürüme uygun olan ama şimdi ne yazık ki siyah ekranda takılı kaldım. nv_disable=1 komutunu da girsem siyah ekranda takılı kalıyor.
Son: Ne yazık ki siyah ekran hatasından kurtulamadım, sanırım bu maceranın sonuna gelmiş bulunmaktayım. Ne yaptıysam siyah ekran hatasından kurtulamadım. ancak -x ile sisteme görüntü geliyor, onun dışında hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Kemal hocam, sizin de başınızı çok ağrıttım, hakkınızı helal edin lütfen 😓

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı