Ben yıllardır orijinal microsoft buildini kullanmıyorum. Microsoft gereksiz (ben oyun oynuyorum bana göre gereksiz tabi) her şeyi getiriyor orijinal kurulumla beraber.
Mesela ben şu an kullandığım Chrome tabanlı Microsoft Edge tarayıcıyı tek tuşla Ghost programıyla kurdum.
Videoda kendi yaptığı 1909 vs 2004 işletim sistemlerinin oyunlardaki performansını çekmiş. Daha fazla özellik eklenmesine rağmen yine aynı performansta tutmuş adam. Bunu direkt nasıl işletim sistemi kuruyorsanız aynı şekilde kuruyorsunuz başka bir şeye gerek yok. Versiyon 2004'de ram kullanımı 800 MB küsür düşmüş mesela.
Windows 10 mod olarak bu kişinin üstüne sistem yapan tanımam. Gereksiz her şeyi çıkartmış. Windows'u sıkıştırmış boyutunu azaltmış. Cortana mortana ıvır zıvır devre dışı. Sırf oyun için düzenlenmiş işletim sistemi. Ekstradan adam kendi programını koymuş bütün windows'a oradan müdahale edebiliyorsun. Özellikleri açıp kapatabiliyorsun, silip geri yükleyebiliyorsun. Otomatik full program kurdurabiliyorsun. Net.Framework ve C++ kütüphaneleri tek tıkla kuruyorsun. Sistem kısacası tam oyun için. Başka işletim sistemi aramayın. Kurun bunu performansı farkedersiniz.