İntel Xeon X5460 İçin Anakart Önerisi

mehmetmusab

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 2 GB RAM olan sistemime takviye olarak 2 2GB RAM aldım. Fakat sistem 4 GB RAM'i görüp 3.5 GB'ını çalıştırıyor. Sorunun anakarttan kaynaklandığını öğrendim. Tahmini Teslimat Zamanı işlemcisini satın aldım. Resimdeki işlemci ile değişecek. Şu an anakartım ECS G41T-M7. RAM'lerim 1333 MHz'ye kadar destekliyor. Fakat 667 MHz hızla çalışıyor. İşlemciyi ve RAM'lerimi maksimum hızla çalıştırabilecek LGA 775 soket uyumlu bir anakart arıyorum. Limitim 100-250 tl arası (biraz artabilir.) Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    19 KB · Görüntüleme: 268
  • 2.png
    2.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 256
  • 3.png
    3.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 235
  • 4.png
    4.png
    9,7 KB · Görüntüleme: 291
Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu sorucaktım. İşlemcime ve RAM'lerime uyumlu bir anakart olması yeterli fakat nasıl arayacağımı bilmiyorum. Dedikleriniz buna uygun mudur?
O işlemciye sağlam overclock yapmanızı öneririm tam bir overclock canavarı bir işlemcidir. Ama bu anakartlarla fazla overclock yapamazsınız onu baştan söyleyeyim. Anakart belleklerinizle uyumludur 667 destekliyor.

Stock fan kullanıyorum. Yetersiz olur. Önericeğiniz uygun fiyatlı bir fanı alabilirim.
Ben Xeon E5450 ile Akasa AK-968 X4 kullanıyorum yükte maximum 45 dereceyi görüyorum. İşlemcinin Tcase değeri 67 derece. Orta sınıf soğutucuyla iyi performans alıyorum aslında. 2. el bir soğutucu alabilirsiniz fazla para vermenize gerek yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı