Intel XMP ile a-XMP farkı nedir?

jwlly

Hectopat
Hocam merhabalar az önce Gigabyte X570 Aorus Pro ile MSI MPG X570 Carbon Pro Wi-Fi'yi karşılaştırıyorum hangisini alsam diye (önerilerinizi bekliyorum) şunu gördüm: Birisinde Intel XMP birisinde a-XMP ve Intel XMP var. Aralarındaki fark nedir bir performans falan bir şey var mı açık ara falan anlamadım. Screenshot.

Son düzenleyen: Moderatör:
1000 TL fiyat farkı yok ama sanırım siz ASUS almaya taktınız bari anakartı X570-E alın uyumlu olur.

Diğer parçalar nelerdir acaba? Alındı mı?

Hayır alınmadı ASUS almaya takmadım ya :D ama var bu arada ASUS ROG STRIX RTX 2070S 5500 indirimliyken 1000TL ucuza RX 5700 XT alırım sistme şöyle.
Anakart: Gigabyte X570 Aorus Pro.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.

RAM:Corsair:Vengeance Pro 3200MHz CL 16 16 GB.

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT O8G.

Kasa: Dark Guardian Pro.

PSU: Corsair RM750 (2019 modeli)

M.2 SSD: Corsair MP510 960GB (oyun için) 3480yazma/3000okuma.

M.2 SSD: Corsair MP510 240GB (Windows ve yazılım için) 3100yazma/1050okuma.

Yok işte neden ASUS onu diyorum Gigabyte RTX 2070 Super alınır 😀

Tam olarak bütçe nedir ona göre öneri yapabilirim?

Bütçem sıkıntı değil taksikle alacağım ama nedense RX 5700 XT almak istiyorum :D diğerlerinden daha performanslı zaten ASUS ROG serisini bir şeye değişiceksem Gigabyte gibi bir markayla değişmem MSI olabilir Gaming X Trio Gigabyte RTX 2070 Super ASUS ROG RX 5700 XT'den daha az performanslı ve de PCI-e Express 4.0 değil hızları clock falan ASUS ROG alıyor zaten ASUS ROG'u da indirimli alacağım 3500E falan.

Arada çok fark yok ekosistem olarak iyi olur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizce sistem oldu mu? Şu anda bence gayet iyi ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı