Intel'den AMD'ye geçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

DenizAyc

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dediğim gibi 1 ay içerisinde yeni bir anakart, AMD işlemci, yeni 32 GB DDR5 RAM takacağım.
Şu anki bilgisayarımı hazır bir şekilde indirimde almıştım ve kurulumunu da aldığım firma yapmıştı dolaysıyla bu işe aşina değilim. Her şeyi düzgün bir şekilde halletmek istiyorum (mesela kurulumu yapanlar fanların kumandasını doğru bağlamadığı için kontrol edemiyorum vs. gibi şeyler tekrar olmasın diye) ve parçalar çok pahalı olduğu için bir şeyleri yanlış yapmaktan, parçalara zarar vermekten çok korkuyorum. Sürekli PC kurulum videoları izliyorum öğrenmek için ama tam olarak tatmin olamıyorum hâlâ korku var içimde.

Bu yüzden sizden tavsiye istemeye geldim. Sizce nasıl yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim?
Ve sormak istediğim bir şey daha: Şu anki işlemcim Intel ve sıvı soğutmanın kutusunu taşınırken ne yaptığımızı bulamadık babam depoya bakacağını söyledi fakat kutuyu bulamazsam sıvı soğutucunun AMD işlemciler için olan parçasını internette bulmam vs. mümkün mü?

Şu an kafamdaki plan bu şekilde:
  • Henüz anakart ve işlemciyi satın almadım haziran ayında alacağım onları ve onları alırken bir airduster makine alıp PC'yi tamamen parçalarına ayırmadan önce iyice temizleyeyim diyorum. Zaten her 2-3 ay içinde açıp olabildiğince tozunu alıyorum fakat ekran kartına olsun anakarta olsun zarar vermek istemediğim için pek girişemiyordum oralara.
  • Planım balkonda PC'yi temizledikten sonra teker teker her kabloları çıkartıp parçaları masaya dizip sıfırdan kuruyormuşum gibi baştan başlamak.
 

Geri
Yukarı