Intel'in İşlemcileri Yavaşlatacağı Söylentisi

Söylenti değildir. Sadece yeni gündem olmuştur ki daha önceden de bilinen şeyler bunlar. Kafa yormamak lazım. Ya kullanmayacaksın. Ya da kullanıyorsan yapacakları tasarrufa, değişiklere bir şey demeyeceksin. Bundan önce nasılsa bundan sonra da aynı olacak. Sıkıntı yok.

Yavaşlamamasına, özellikle de hızlanmasına imkan yok. Açık, işlemcinin cache belleğinde olan bir açık. Verilen yamalar ise uygulamaların belleğe erişimini engelliyor. Bu da özellikle sıralı işlemlerde %40'a varan performans düşüşü anlamına geliyor. Ev kullanıcısı olarak zaten işlemciyi yük altında çok nadir kullandığımız için çok etkilenmeyiz. Ancak minimum %5, maksimum ise %40 performans kaybı olacağı söyleniyor. Yine de kaybedeceğiz.

Yeni i3 8100 sistem toplamıştım. Şu an nedense pişman hissediyorum.. Keşke AMD yeni APU'ları bekleseydim.
Son kullanıcıya bir etkisi yok. APU'nun da i3 8100'ü geçeceği yok. Bu durumda pişman olmanızı gerektirecek bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı