Intenso SSD 240GB hız çıkış düşüşü

Dostbirtane12

Hectopat
Yeni aldığım SSD ile bir şeyler yazmaya çalıştırdığımda ilginç bir şekilde 250mb/sn ile başlıyor ve 10mb/sn ye kadar iniyor ve bu 10 sn de bir oluyor grafik şu şekilde:

Ekran Alıntısı.PNG

SSD için de bir önbellek var ve bu önbellek boyutu bitince SSD'nin gerçek performansı ortaya çıkıyor büyük dosyalarda. Intenso ilk defa duyduğım bir marka. İçinde DRAM var mı, cache boyutu ne kadar vb. sorulara cevap gerek... Pek iyi cevapları olmadığı kesin.

Cevabın için çok teşekkür ederim Recep Abi ama sıkıntının güç kaynağından da olabileceğinden şüpheleniyorum o da dandik marka ama 550w
sistemim de şu:
ryzen 3 1200af
.
2x8gb ram (acemiliğime geldi cl18 3200mhz aldım)
.
xfx rx570 4gb (en memnun olduğum bileşenim)
.
a320m s2h
.
550w markasız psu

Her ne kadar kızacağınızı bilsem de şu an toplamaya kalksam bu kadar saçma bi şekilde toplamazdım

32MB önbellek ve DDR3 bellek mevcut silicon Motion kontrolcüsü var IOPS hızı olarak dünyanın en hızlı katı hal diski olarak geçiyor tabii teoride. Okulumuzdaki 200 tane PC de kullandık daha önceden Patriot Burst ve Apacer SSD'ler ile de deneyimimiz oldu ve mevcutta 870 EVO'lu sistemimiz var uygulamaları kurarken ve tepki süresi olarak Samsung çok yakın ayırt etmek mümkün değil ancak 2 intenso arasında clonlama vs işler yaparken samsug göre 3 kat geç yapıyor. Bunlarında dışında 2 yılda arızalandığını okumuştum henüz 6 ay oldu 200 SSD'den sadece 3 tanesi arızalandı onlarda ilk geldiğinde arızalı çıktı iade ettik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı