İnternet aboneliği iptallerinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Nihilprophet

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2014
Mesajlar
122
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, forumda böyle bir başlığın başkalarına referans olacak şekilde bulunması gerektiğini düşünüyorum keza ISS' lar abonelik iptallerinde çirkin yollara başvurabiliyorlar ve anladığım kadarıyla bu konuda özel "ikna" ekipleri oluşturulmuş durumda ve insanları yanıltan uygulamalara imza atmaktalar, agresif pazarlama olayını çok çok yanlış anladıklarını düşünüyorum . Kendi tecrübelerimi ve tavsiyelerimi altta yazacağım, siz de iptal sürecinde kendi internet sağlayıcınızla yaşadığınız problemleri ve çözüme yönelik tavsiyelerinizi altta belirtirseniz mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.

Sağlayıcı: TTNET / İstanbul / Avcılar

Yaklaşık 5 senedir yurt dışındayım ve bu süre zarfında evdeki "8 Mbit' e kadar Net limitsiz" tarifesi benim üzerimeydi .Evdeki İnternet hızı özellikle son 2 senedir stabil olmamasını geçtim 2,5 Mbit üstünü görmemiş, işi gücü bırakıp Türkiye' ye gelemediğimden kaynaklı iptal ettirememiştim bu süre zarfında aylık fatura 73 tl seviyesine gelmiş. Nihayet 2 ay önce bağlantımın iptalini talep edebildim ve yaşadığım süreçte karşılaştıklarım, sıradan kullanıcı için fazlasıyla kafa karıştırıcı. Aynı dönem hattını iptal ettiren bir akrabamın başına gelenler de tamamıyla aynı yönde.

- TTNET santraline gittim hattımın iptal edilmesini talep ettim, gerekli belgeleri teslim ettikten sonra yapmam gereken başka işlem olmadığı söylendi . Ayrıca belirtmem gerek ki, sadece abonelik iptaline ayrılmış koca bir kat vardı ve ana baba günüydü ortalık. Bu kısım kısmen yalan, iptal sürecinizi dikkatli şekilde takip etmelisiniz, keza yaptığınız şey "iptal talebi" değil "iptal sürecine alınma talebi".

- TTNET ' in "ikna timleri" tam 3 hafta boyunca defalarca kez başka İSS' e geçtiğimi söylememe rağmen her gün arayıp bıktırana kadar taciz ettiler, gerçekten karşısındakini dinlemekten aciz bir pazarlama politikası var bu adamların. Tam 3 hafta boyunca bu ikna timlerinin tacizine maruz kalacaksınız ne derseniz deyin o 3 hafta boyunca hattınız iptal edilmeyecek. Bu kısmı kavga gürültü çıkmadan sabır taşına dönerek atlattık. O iptal edilemeyen 3 haftanın kullanım ücreti faturanıza yansıyacak.

- Nihayet iptal kısmına geldik ancak asıl bu kısım en dikkat etmeniz gereken yer, forumlarda araştırdığımda birçok insana aynı şeyi şeyi yaptıklarını ve başarılı olduklarını gördüm akrabama ve bana yapılan da aynı şekilde; 3 haftanın sonunda iptal dosyanız "ikna timinin" en son halkasına ulaşıyor, bu arkadaş iptal işlemini asıl gerçekleştirecek olan kişi. Açıklayıcı olması açısından diyaloğu aynen aktarıyorum ;

(Sabahın 9 'unda telefon çalar uykudan yeni kalkılmıştır, afyon daha patlamamıştır)

A- Merhaba, üzülerek görüyorum ki hattınızı iptal etmek istiyorsunuz, sizi kaybedeceğimiz için üzgünüz 10 senelik abonemizsiniz. Size son bir teklif yapacağım 16 Mbit bağlantıyı 36 liraya verelim?
B- 2 senedir giderilmeyen sorunlardan kaynaklı olarak başka bir servis sağlayıcıya geçtim dolayısıyla tekliflerle ilgilenmiyorum ve bunu defalarca belirttim daha önce, lütfen işlemi tamamlayalım .
A- Anlıyorum beyefendi, yaşanan durumdan dolayı üzgünüz umarız ileride tekrardan sizi aramızda görürüz. İşlemi tamamlamak için sizin onayınıza ihtiyaç duyuyorum.
B- Tabi buyurun
A- bla bla bla numaralı telefon hattınıza bağlı olan ADSL aboneliğinizin talebiniz doğrultusunda """dondurulmasını""" onaylıyor musunuz?
B- Onaylı.....(farkettim o an da) .Pardon beyefendi şaka mı yapıyorsunuz, aboneliğimin dondurulmasını değil iptalini onaylıyorum.
A- Anlıyorum, aboneliğinizin iptalini gerçekleştirdim iyi günler.

Forumlarda araştırdığınızda göreceksiniz, üyeliğinin iptal edildiğini sanan çok sayıda insan 6-9 ay arasında bir süre sonrasında bir an da TTNET' ten fatura almaya başlamışlar . Bu üstteki manipülasyon birçok ülkede suç olarak kabul edilmektedir. Dikkatli olmanız kötü süprizlerle karşılaşmanızı engelleyecektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı