İnternet altyapısı nasıl talep edilir?

Stepne1

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bursa merkezde yaşıyorum ve evimde ADSL internet var. Fiber veya GigaFiber altyapı talep etmek istiyorum. Talebin ciddiye alınması için kaç kişiyi ikna etmeliyim? Ve bu kişiler evime ne kadar uzakta olmalı? Şimdiden teşekkürler.

Türk Telekom'dan fiber altyapı talep etmek için bina sakinlerinden de imza toplayarak bir dilekçe hazırlamalısınız. Sonra da bu dilekçeyi bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmelisiniz. Biz VDSL bulunan binamız için dilekçe verdikten 2.5 ay sonra bütün işlemler hallolmuştu. Süreci anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Superonline'ın ve Vodafone'un fiber altyapıları için nasıl talep oluşturulur bilmiyorum.
GigaFiber için Turknet'in sitesinde talep oluşturma kısmı var oradan başvuru yapabilirsiniz.

Kaç kişiyi ikna etmeniz hususunda belirli bir sayı yok ama ne kadar çok imza olursa o kadar iyi. Müstakil evde oturuyorsanız mecburen tek bir imza olacak zaten.

Türk Telekom'dan fiber altyapı talep etmek için bina sakinlerinden de imza toplayarak bir dilekçe hazırlamalısınız. Sonra da bu dilekçeyi bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmelisiniz. Biz VDSL bulunan binamız için dilekçe verdikten 2.5 ay sonra bütün işlemler hallolmuştu. Süreci anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Superonline'ın ve Vodafone'un fiber altyapıları için nasıl talep oluşturulur bilmiyorum.
GigaFiber için TurkNet'in sitesinde talep oluşturma kısmı var oradan başvuru yapabilirsiniz.

Kaç kişiyi ikna etmeniz hususunda belirli bir sayı yok ama ne kadar çok imza olursa o kadar iyi. Müstakil evde oturuyorsanız mecburen tek bir imza olacak zaten.

Çok teşekkür ederim son bir sorum olacak imzayı sadece bina sakinlerinden mi toplayabilirim yan binalardan da toplasam olur mu?

Çok teşekkür ederim son bir sorum olacak imzayı sadece bina sakinlerinden mi toplayabilirim yan binalardan da toplasam olur mu?
Sadece kendi binanıza fiber isteyecekseniz yan binalardan imza toplamanıza gerek yok. Yan binadaki sakinler de kendi binalarına fiber istiyorsa onlarla beraber toplu bir dilekçe verebilirsiniz.

Herhangi bir ücreti var mıdır?
Türk Telekom'dan fiber altyapı talep etmek için bina sakinlerinden de imza toplayarak bir dilekçe hazırlamalısınız. Sonra da bu dilekçeyi bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmelisiniz. Biz VDSL bulunan binamız için dilekçe verdikten 2.5 ay sonra bütün işlemler hallolmuştu.

Dilekçeden umut bekleme, telekom binasına gidip planlama birimiyle görüşmek istediğini söyle, yönlendirirler. Planlama birimindeki uzmana derdini anlat, mağduriyetinden bahset. Kibar ol. Binana bakacaklar, FTTH çizilirse onay alma ihtimalini değerlendirecektir. Fakat altyapı olmayan yerlere öncelik veriyorlar, şansınız düşük. Çevrede şebekesi hiç olmayan yerler varsa ihtimal artar çünkü tek sizin binaya fiber getirmezler, bütçe karşılamaz. Dilekçe verdikten sonra CEO Ümit Önal'a LinkedIn üzerinden yazabilirsiniz, önce planlamayla görüşmek daha mı iyi olur bilemiyorum. Twitter'dan Yusuf Kıraç'a yazıp sonuç alanlar da olmuş, deneyebilirsiniz.

Öncelikle merhaba. Bursa merkezde yaşıyorum ve evimde ADSL internet var. Fiber veya GigaFiber altyapı talep etmek istiyorum. Talebin ciddiye alınması için kaç kişiyi ikna etmeliyim? Ve bu kişiler evime ne kadar uzakta olmalı? Şimdiden teşekkürler.

Önerim tek firma TurkNet değil. Superonline, Vodafone, Türk Telekom, atlantisnet gibi operatorlerede başvurun. Ama öncelik Türk Telekom olsun. Cunku 100+ alternatif operator seçme imkanlıdır.

Dilekçeden umut bekleme, Telekom binasına gidip planlama birimiyle görüşmek istediğini söyle, yönlendirirler. Planlama birimindeki uzmana derdini anlat, mağduriyetinden bahset. Kibar ol. Binana bakacaklar, FTTH çizilirse onay alma ihtimalini değerlendirecektir. Fakat altyapı olmayan yerlere öncelik veriyorlar, şansınız düşük. Çevrede şebekesi hiç olmayan yerler varsa ihtimal artar çünkü tek sizin binaya fiber getirmezler, bütçe karşılamaz. Dilekçe verdikten sonra CEO ümit önal'a LinkedIn üzerinden yazabilirsiniz, önce planlamayla görüşmek daha mı iyi olur bilemiyorum. Twitter'dan Yusuf kıraç'a yazıp sonuç alanlar da olmuş, deneyebilirsiniz.
Teşekkürler hocam dediklerinizi de deneyeceğim.

Önerim tek firma TurkNet değil. Superonline, Vodafone, Türk Telekom, atlantisnet gibi operatorlerede başvurun. Ama öncelik Türk Telekom olsun. Cunku 100+ alternatif operator seçme imkanlıdır.
Dikkate alacağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı