İnternet altyapısı ne kadar hız destekliyor?

Katılım
16 Kasım 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Malatya'da geçtiğimiz deprem felaketinin akabinde yeni bir eve taşınamak zorunda kaldım ve yeni evde de altyapı olmadığından Türk Telekom'a altyapı başvurusu gerçekleştirdim. Uzun beklemeli bir sürecin ardından bugün itibarıyla fiber kutusu bağlanıp aktif hale getirildi. İnternet servis sağlayıcılarından altyapımı sorguladığımda hepsinden farklı bir sonuç çıkıyor. Sorunum da tam bu noktada başlıyor, TurkNet'te altyapım 100 Mbps fiber destekliyor görünürken Netspeed'de 200 Mbps görünüyor. Comnet ve Türksat Kablonet'de ise 1000MBPS alabileceğim görünüyor. Daha öncesinde Malatya'da 1000MBPS internet olduğunu bilmiyordum, sizce hangisini tercih etmeliyim? (altyapı sorgulamalarımın ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz).

Türknet .png
 

Dosya Ekleri

  • Netspeed.png
    Netspeed.png
    40 KB · Görüntüleme: 39
  • Kablonet.png
    Kablonet.png
    49,2 KB · Görüntüleme: 30
  • COMNET.png
    COMNET.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet olabilir ileride 1000 Mbps altyapı geldiği zaman ücret ödemeden direkt geçiş yapabiliyorsunuz modemi bile kendileri veriyor.
 
1000 Mbps özel altyapı. 100 Mbps de normal fiber altyapınız var Kablonet ile görüşün derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet olabilir ileride 1000 Mbps altyapı geldiği zaman ücret ödemeden direkt geçiş yapabiliyorsunuz modemi bile kendileri veriyor.
Malatya'ya yakın bir süre içerisinde geleceğini düşünmüyorum, zaten eski evimde Türknet kullanıyordum ve çok memnundum. 1000 mbps fikri aklımı çeldiği için sorma gereği duydum. Eğer olmazsa tekrardan Türknet kullanmaya döneceğim gibi duruyor.
 
Malatya'ya yakın bir süre içerisinde geleceğini düşünmüyorum, zaten eski evimde TurkNet kullanıyordum ve çok memnundum. 1000 Mbps fikri aklımı çeldiği için sorma gereği duydum. Eğer olmazsa tekrardan TurkNet kullanmaya döneceğim gibi duruyor.

O zaman Kablonet de olabilir hocam.
 
İlk öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Malatya'da geçtiğimiz deprem felaketinin akabinde yeni bir eve taşınamak zorunda kaldım ve yeni evde de altyapı olmadığından Türk Telekom'a altyapı başvurusu gerçekleştirdim. Uzun beklemeli bir sürecin ardından bugün itibarıyla fiber kutusu bağlanıp aktif hale getirildi. İnternet servis sağlayıcılarından altyapımı sorguladığımda hepsinden farklı bir sonuç çıkıyor. Sorunum da tam bu noktada başlıyor, TurkNet'te altyapım 100 Mbps fiber destekliyor görünürken Netspeed'de 200 Mbps görünüyor.comnet ve Türksat Kablonet'de ise 1000MBPS alabileceğim görünüyor. Daha öncesinde Malatya'da 1000MBPS internet olduğunu bilmiyordum, sizce hangisini tercih etmeliyim? (altyapı sorgulamalarımın ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz).

Eki Görüntüle 2017573

Altyapınız 1000 Mbps hızı destekliyor ve Telekom altyapısı. Ama TurkNet tek fiyat politikası yüzünden 100 Mbps üzeri hızı sadece kendi altyapısından veriyor. Netspeed en fazla 200 veriyor. Ama siz Türk Telekom, Kablonet, Comnet gibi şirketlerden 1000 Mbps hızı olan paketleri rahatlıkla alırsınız. Ama Comnet'ten uzak durun.
 
Dün Türktelekom başta olmak üzere 1000 mbps internet sağlayabilen internet sağlayıcılarıyla görüştüm ve fiyatlar bana gereksiz fazla geldiğinden ötürü tekrardan Türknet'i arayıp başvuruda bulundum. Akşam başvurmuş olmama rağmen bu sabah internetim bağlandı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Konu kapatilabilir. (Türknet hız testi sonucunu aşağı bıraktım.)
 

Dosya Ekleri

  • image.jpeg
    image.jpeg
    15,9 KB · Görüntüleme: 20

Geri
Yukarı