İnternet altyapısında port yok

jerdemm

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba, yıllardır TurkNet kullanıyordum. Askerlik sebebiyle internetimi kapattırdım. Kapatmak yerine keşke dondursaydım çünkü 64 Mbps'e kadar hız veren internetten oldum. Şimdi başka bir ISS ile görüştüğümde, 3 gün öncesine kadar evimde altyapı gözüküyordu 20 Mbps'e kadar hız alabileceğim port olduğu söylenmişti. Birden fazla sitede altyapı sorguladığımda da böyle çıkıyordu. Bugün başvurumun iptal edildiğini söylediler. Sebebi ise boşta port olmadığı gerekçesiyleydi. Türk Telekom ile görüştüklerinde 2025'in son çeyreğine kadar bölgede yeni bir çalışma olmayacağını söylemişler yani o zamana kadar boş port olmayacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Türk Telekom müdürlüğüne gitsem sonuç alır mıyım? Türk Telekom kendi yeni müşterilerine anında bağlıyor fakat Türk Telekom kullanmak istemiyorum fiyatlarından dolayı. Görüş belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bulabildiğin tüm ISS ler ile görüş, belki boşta olmamasının sebebi diğerlerinin kiralamış olmasıdır.

Mesela turknet port yok der, başkası var der gibisine.

Hepsini arayıp bilgi almaya çalış. Eğer hiçbiri hizmet veremiyor, Türk Telekom veriyorsa mecbur ondan alacaksın. Çünkü bu zaman da ev interneti olmazsa olmaz bence.

İnterneti geçici olarak üst kattan çekeceğim sanırım. Elimde uzun bir kablo var mesafesi yetiyor. Ödediğimiz faturanın belli bir miktarı zaten TTNET'e gidiyordu kendileri bilir. İlla farklı yollara teşebbüs ettirecekler kendileri maddi olarak daha zararlı çıkıyor bu işten. %50 ucuza internet kullanacağım kendileri bilir madem ilgilenmek istemiyorlar. Bizmi peşinde koşacağız Wi-Fi'de çekiyor PC'ye kabloyuda çekerim üst kattaki modemden bunlarla uğraşılmaz. Gelip hizmet sağlasalar yanılmıyorsam her haneden başka ISS kullansalar bile kendi altyapıları olduğu için 200 TL civarı bir ücret kazanıyorlar. Evime bağlasalardı bir 200 TL daha kazanırlardı her ay. Şimdi ben de 500 TL fatura ödeyeceğime 250 TL fatura ödeyeceğim en temizi üst kattaki komşum ile ortak kullanmak.

Merhaba, yıllardır TurkNet kullanıyordum. Askerlik sebebiyle internetimi kapattırdım. Kapatmak yerine keşke dondursaydım çünkü 64 Mbps'e kadar hız veren internetten oldum. Şimdi başka bir ISS ile görüştüğümde, 3 gün öncesine kadar evimde altyapı gözüküyordu 20 Mbps'e kadar hız alabileceğim port olduğu söylenmişti. Birden fazla sitede altyapı sorguladığımda da böyle çıkıyordu. Bugün başvurumun iptal edildiğini söylediler. Sebebi ise boşta port olmadığı gerekçesiyleydi. Türk Telekom ile görüştüklerinde 2025'in son çeyreğine kadar bölgede yeni bir çalışma olmayacağını söylemişler yani o zamana kadar boş port olmayacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Türk Telekom müdürlüğüne gitsem sonuç alır mıyım? Türk Telekom kendi yeni müşterilerine anında bağlıyor fakat Türk Telekom kullanmak istemiyorum fiyatlarından dolayı. Görüş belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.
Türk Telekomda müdür akrabayı arayıp anca port açtırabildik

Klasikleşmiş bir durumu yaşadım. Türk Telekom kendi müşterilerine sadece keşif için ekip gönderebileceklerini söyledi paket sunup kendi müşterilerileri olmamı dayattılar. Başka internet servis sağlayıcısı ilen anlaştığımı belirttim.Kendi müşterileri olmayanlar için keşif ekibi gönderemeyeceklerini söylediler. Devletin altyapı sorumluluğunu kendilerine verdiğini ve bunun için bütçe verdiğini belirttim bende. Anlaştığınız firmanın talepte bulunması gerektiğini söylediler. Alacağım firma ile görüştüğümde kendilerini talep açamadıklarını anca boş port olursa talepte bulunabildiklerini söylediler.Türk Telekom işi çıkmaza götürüyor sadece kendi müşterilerine hizmet veriyor bu konuda altyapısı olmayanları kendi müşterisi olmaya zorluyor ben de durumu BTK'ya şikayet ettim. Sonuç alsam da almasam da etik bir hareket değil yaptıkları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı