İnternet anlık olarak kopuyor

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
İşten güçten geliyorum, zaten yorgunum. 1-2 saat kafa dağıtmak için Valorant, CS, PUBG gibi oyunlara giriyorum ama her seferinde aynı şey: Adamı görüyorum, aksiyon geliyor, internet bir anda kesiliyor. 5-6 saniyelik kopmalar ama oyunun ortasında olduğu için deli ediyor insanı.

Sadece bilgisayarda değil, Wi-Fi'ya bağlı bütün cihazlarda oluyor bu.
Türk Telekom'un 35 Mbps paketini kullanıyorum. Hızda bir sıkıntı yok hatta bazen 35'in üstünü bile görüyorum, ping de gayet normal. Ama işte bu anlık kopmalar yok mu?

Modemi defalarca resetledim, farklı cihazlardan denedim, kablolu bağlantıya geçtim, DNS değiştirdim… her yolu denedim. Türk Telekom'u arıyorum sinyaliniz stabil görünüyor gerekirse ekip göndeririz diyorlar ama ne gelen var ne arayan.

4-5 gündür böyle. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Oyundan keyif almak şöyle dursun, sinir kriziyle kapatıyorum bilgisayarı ya da telefonu kırmamak için kendimi zor tutuyorum gidiyorum yatıyorum.

Normal Instagram'da vs video izlerken bile delirtiyor güzelce izliyorum bir anda gidiyor o bile deli ediyor.

Aklıma hiçbir şey gelmiyor her şeyi denedim kendime göre modem sıfır kablolar içinden çıkan kablolar ee arayüz zaten hiçbir ayar ellenmedi hat değerlerine bakıyorum öyle çok iyi değil ama bağlantı sorunu yaşatacak kadar kötüde değil hiçbir şey anlamadım bu işten. Bütün cihazlar böyle.

Son düzenleme:
İşten güçten geliyorum, zaten yorgunum. 1-2 saat kafa dağıtmak için Valorant, CS, PUBG gibi oyunlara giriyorum ama her seferinde aynı şey: Adamı görüyorum, aksiyon geliyor, internet bir anda kesiliyor. 5-6 saniyelik kopmalar ama oyunun ortasında olduğu için deli ediyor insanı.

Sadece bilgisayarda değil, Wi-Fi'ya bağlı bütün cihazlarda oluyor bu.
Türk Telekom'un 35 Mbps paketini kullanıyorum. Hızda bir sıkıntı yok hatta bazen 35'in üstünü bile görüyorum, ping de gayet normal. Ama işte bu anlık kopmalar yok mu?

Modemi defalarca resetledim, farklı cihazlardan denedim, kablolu bağlantıya geçtim, DNS değiştirdim… her yolu denedim. Türk Telekom'u arıyorum sinyaliniz stabil görünüyor gerekirse ekip göndeririz diyorlar ama ne gelen var ne arayan.

4-5 gündür böyle. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Oyundan keyif almak şöyle dursun, sinir kriziyle kapatıyorum bilgisayarı ya da telefonu kırmamak için kendimi zor tutuyorum gidiyorum yatıyorum.

Normal Instagram'da vs video izlerken bile delirtiyor güzelce izliyorum bir anda gidiyor o bile deli ediyor.
Ekip gönderilmesi için talep oluşturmanızı tavsiye ederim. Arayıp işlem başlatmalarını isteyin gelip kontrolleri yapsınlar, bir de modem yerini değiştirdikten sonra bu sorun bende de oluyordu ve modemi kapa aç yaptıktan sonra düzeliyordu tabi ama oyunun ortasında yapılabilecek bir şey değil bu o yüzden ekip gelmesi en mantıklısı.

Ekip gönderilmesi için talep oluşturmanızı tavsiye ederim. Arayıp işlem başlatmalarını isteyin gelip kontrolleri yapsınlar, bir de modem yerini değiştirdikten sonra bu sorun bende de oluyordu ve modemi kapa aç yaptıktan sonra düzeliyordu tabii ama oyunun ortasında yapılabilecek bir şey değil bu o yüzden ekip gelmesi en mantıklısı.

Ekiplerini..... arıyorum talebiniz oluşturuldu diyor o günden sonra bir kez olsun arayan olmuyor ya da eve gelen.

Arıza kaydını açtırmazsanız fiziksel bir müdahale göremezsiniz. Aynı apartmanda oturan yakın komşularınıza danışıp aynı sorun var mı diye sorarsanız altyapısal mı, yoksa sizinle mi alakalı teyit edebilirsiniz.

Şu an geç oldu ama yarın sorarım.

Arıza kaydını açtırmazsanız fiziksel bir müdahale göremezsiniz. Aynı apartmanda oturan yakın komşularınıza danışıp aynı sorun var mı diye sorarsanız altyapısal mı, yoksa sizinle mi alakalı teyit edebilirsiniz.

Sorun büyük ihtimal hat altyapı ile ilgili ama gene de çok mantıksız geliyor değerler bu şekilde. Hani iyi değil ama rezalet direk kesildi diyecek kadar kötüde değil anlamıyorum. 4 5 gün önce başladı aslında 2 hafta önce 24 Mbps'den 35 Mbps'ye ilk yükseltme yaptığımızda gayet güzel gidiyordu 4 5 gündür böyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    52 KB · Görüntüleme: 24
Aynısı Bende de var İstanbul'da Oturuyorum Sık Sık Olmaya Başladı Millenicom Müsteri Hizmetleri ile Gorustum Bolgesel Bır Sıkıntı var Dedı Sadece Sızde Degıl Dedı Aynı Sorunu Bende Yasıyorum :(

Gürültü marjı biraz sınırda kopmalar yapabilir 6-8 stabil ve altı diye geçer, zayıflama ise hattın uzun ya da bozuk kablo/dsl prizi gibi sıkıntılar olduğunu düşündürüyor.

Gürültü marjı biraz sınırda kopmalar yapabilir 6-8 stabil ve altı diye geçer, zayıflama ise hattın uzun ya da bozuk kablo/dsl prizi gibi sıkıntılar olduğunu düşündürüyor.

Uploadı bayağı zayıf veriyor downloada göre ama gene de kritik bölge değil.

Snryi elimle ayarlayabiliyorum onu da denedim hatta 35 Mbps'den feragat edip snryi iyice yükselttim 15 ayarladım gene aynı kopmalar oldu biraz daha abarttım SNR 25 yaptım çektim 10 Mbps oldu tam olmuyor demiştim gene oldu.

Uploadı bayağı zayıf veriyor downloada göre ama gene de kritik bölge değil.

Snryi elimle ayarlayabiliyorum onu da denedim hatta 35 Mbps'den feragat edip snryi iyice yükselttim 15 ayarladım gene aynı kopmalar oldu biraz daha abarttım SNR 25 yaptım çektim 10 Mbps oldu tam olmuyor demiştim gene oldu.

Aslında internet paketin 35 veya 50 Mbps ise normal bir upload değerin var, eski modem, santrale uzaklık gibi etkenler olabilir teknik ekip gerekli müdahaleyi yapacaktır. Buradaki her üyenin ekran karşısında söyleyebileceği maksimum bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı