İnternet bağlantısı iyi çalışmıyor

Yusuf Bilgehan

Centipat
Katılım
20 Şubat 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocam ben bir süredir Wi-Fi ile internet e bağlıydım sonrasında Ethernet'e geçtim Vodafone aldım falan filan bunlar normaldi. Kullandıktan bir süre sonra ben GTA 5 FitGirl repack ini indirdim ve oyunun setup ı gerçekten çok fazla RAM harcıyor ben duşa girdim çıktım baktım PC ardı ardına mavi ekranlar vermeye başladı bende PC'ye dosyalarımı silmeden yerel indirme ile PC'ye reset attım. Reset attıktan sonra bu internet sıkıntısı ortaya çıktı. Hocam şöyle internet yani, Ethernet tarayıcıya falan çok güzel iyi bağlanıyor ama uygulamalara hiçbir şekilde bağlanmıyor. Bahsettiğim sorun tüm uygulamalar için geçerli yani uygulamaya has bir sorun değil. Sürücü indirmeye çalıştım sürücüyü indirdikten sonra bir süre düzgün çalışıp 30 dk sonra falan tekrar bozuluyor tekrar benim bir şeyleri değiştirmem ya da bir şeyler yapmam gerekiyor. Manuel olarak IP falan atadım manuel olarak DNS sunucuları da atadım olmadı. Bu sefer PC temiz reset attım yani tüm dosyaları silerek ama nafile hiçbir şekilde çalışmadı artık sorunun yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Bilen varsa buraya cevap yazabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi uygulamalar mesela hocam ProtonVPN ile dene internet servis sağlayıcın nedir?

Hocam ProtonVPN'i biliyorum o bile bağlanamıyor internete erişiminiz yok diyor Steam de CS2 için bulut güncelleme yapamıyor, Epic Games açılmıyor, Microsoft Store sayfayı yükleyemiyor internete bağlı değilsiniz diyor, GeForce Experience programı oturum açamıyor internete bağlı değilsin diyor, Discord'a bağlanamıyor hatta Torrent indiren eklentim bile çalışmıyor ama ben tarayıcıya rahatça girebiliyorum internet hızım da 95 Mbps yani internet hızıyla bir sorun yok.

İnternet sağlayıcınızla konu ile ilgili iletişime geçtiniz mi? Sağlayıcı taraflı bir problem olabilir.

Hocam benim dışımda evde internet kullananlar da var onlarda hiçbir sorun yok hani modemle ilgili ya da sağlayıcı ile ilgili olduğunu düşündüm ama evdeki diğerlerinin bağlanması bunu biraz çürütüyor.
 

Geri
Yukarı