İnternet bağlantısı kopme problemi

kadir_can

Hectopat
İnternet hat diğerleri atacağım resimde görünüyor ve sık sık kopmalar oluyor. Özelikle akşamları. Sizce modemden midir altyapıdan mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.

Image1543066777.465847.jpg

Değerler ADSL için sınırda. Özellikle SNR tam sınır noktada. Bundan kaynaklı olabilir. Bina içinde yer alan ankastre ve daireden hız ölçümü talep edin. Bu sayede sorun sizden mi yoksa iç tesisattan mı kaynaklı öğrenmiş olursunuz.

@Melih ALBAYRAK "rapor et" butonunu kullanınız. Forum yetkileri robot değil, dalgınlığına gelmiş olabilir.

Değerler ADSL için sınırda. Özellikle SNR tam sınır noktada. Bundan kaynaklı olabilir. Bina içinde yer alan ankastre ve daireden hız ölçümü talep edin. Bu sayede sorun sizden mi yoksa iç tesisattan mı kaynaklı öğrenmiş olursunuz.

@Melih ALBAYRAK "rapor et" butonunu kullanınız. Forum yetkileri robot değil, dalgınlığına gelmiş olabilir.

Peki kablolarda oksitlenmeden kaynaklı böyle bi durum olabilirmi içte veya dışta

Benim eski kablo klasik 4 telli zil kablosuydu, kalitesi rezaletti, ek olan yerden itibaren üstü plastik ile yalıtılmış kısım dahi 5-10 cm paslanmıştı. 3-4 ayda bir kabloları soyup yeniden ek yapmam gerekiyordu.

Şimdi Nexans CAT-6 ile değiştirdim kabloyu, pingde azalma ve hızda artış oldu(yaklaşık 3-4 Mbps ama kopma sorunu vs. ortadan kalktı). TT kullanıyorsanız arıza kaydı bırakın, hem bina içi ankastreden hemde dairede yer alan modeme takılan kablodan ölçüm yapılsın. Belki sorun iç tesisat değilde TT'den kaynaklı vs. olabilir. Bu yüzden hız ölçümü talep etmelisiniz.

UyduNet kullanan biri olarak geceleri çok yoğunluk olmakta, TürkTelekomda daha da fazladır nedeni ise kullanıcı sayısının fazla, altyapının yetersiz olması desem yeter herhalde. Eğer kopmalar aşırı can sıkıcıysa arıza kaydı oluşturabilirsiniz, oksitlenme ile alakası yoktur sorununuzun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı