İnternet bağlantısı tak çıkar yapmadan gelmiyor

MixedMind

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar yeni nesil bir laptop kullanıyorum ve internete 15metrelik Ethernet kablosu ile bağlıyım. Günde 2-3 defa durduk yerde bilgisayarda internet gidiyor. Kablosuz çalışıyor bir problem yok ve Ethernet kablosunu PC'den çıkarıp ardından internet ikonuna tıklayınca kendine geliyor.

Takıp çıkarmaktan bıktım ayrıca soket yalama olsun istemiyorum. Bu problemin çözümünü bilen ya da teorisi olan var mı? Windows 10 kullanıyorum, internet sağlayıcım Kablonet ve modemim de klasik DOCSIS 3.0 olması lazım.

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Merhabalar arkadaşlar yeni nesil bir laptop kullanıyorum ve internete 15metrelik Ethernet kablosu ile bağlıyım. Günde 2-3 defa durduk yerde bilgisayarda internet gidiyor. Kablosuz çalışıyor bir problem yok ve Ethernet kablosunu PC'den çıkarıp ardından internet ikonuna tıklayınca kendine geliyor.

Takıp çıkarmaktan bıktım ayrıca soket yalama olsun istemiyorum. Bu problemin çözümünü bilen ya da teorisi olan var mı? Windows 10 kullanıyorum, internet sağlayıcım Kablonet ve modemim de klasik DOCSIS 3.0 olması lazım.

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.

İnternet gittiğinde modemdeki kablonun takılı olduğu port ve bilgisayardaki Ethernet soketi yanındaki LED yanıyor mu?

Kablon orijinal fabrikasyon kablomu yoksa jackları sonradan mı çakılmış?

İnternet gittiğinde modemdeki kablonun takılı olduğu port ve bilgisayardaki Ethernet soketi yanındaki LED yanıyor mu?

Kablon orijinal fabrikasyon kablomu yoksa jackları sonradan mı çakılmış?
Kablo fabrikasyon olması lazım.
Sorun laptop da.
Sürücüler güncel mi ?
laptop windows 10 ile beraber geldi, ekran kartı sürücüsü ve telefon sürücüsü dışında bir sürücü kurmadım. Ethernet için sürücümü nereden bulabilirim.

Gigabyte g5 türkiyede bu model yok da alternatifleri var sanırsam.
G5 (Intel 11th Gen) Gallery | Laptop - GIGABYTE Turkey

Bu cihaz mı ?

Web Sitesinde sürücülerini buldum.

Mesela 6. ayın 15'inde lan sürücüsü yayınlanmış.
Burdan modelinizi seçmeniz lazım.

Ekran Alıntısı.PNG

Ben başka ISS'e geçince bu sorun çözüldü. İnternet anlık kesiliyor ve otomatik IP atamasında problem yaşandığı için oluyor diye düşünüyorum. Hatta 1 günde 60 kere internetinizde kopma olmuş demişti firma :)

Edit: Bende de Kablonet problemliydi. Superonline'a geçtim.

Bu cihaz mı ?

Eki Görüntüle 1157542
Çok sağolun hemen inceliyorum, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben başka ISS'e geçince bu sorun çözüldü. İnternet anlık kesiliyor ve otomatik IP atamasında problem yaşandığı için oluyor diye düşünüyorum. Hatta 1 günde 60 kere internetinizde kopma olmuş demişti firma :)

Edit: Bende de Kablonet problemliydi. Superonline'a geçtim.
Ben de superonlinea geçmek isityorum kablonet eskiden diğerlerine göre iyiydi ama artık çok kötü durumda. Bu sorun dışında da problemler yaşadığım oluyor. Ayrıca evde fiber varken vdsl kullanmak da istemiyorum.

Bu cihaz mı ?

Eki Görüntüle 1157542
Tam bu cihaz değilmiş benzeri ama herhalde driverları aynıdır. Şimdi indirdim kurdum ama kurulumda iki seçnek çıktı biri kaldır biri onar olan ben onara bastım. Bakalım düzelecek mi, bir süre sonra kesilmezse haber veririm. Teşekkürler
Ne yazık ki hata düzelmedi, başka öneriniz var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:
Çok sağolun hemen inceliyorum, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ben de superonlinea geçmek isityorum kablonet eskiden diğerlerine göre iyiydi ama artık çok kötü durumda. Bu sorun dışında da problemler yaşadığım oluyor. Ayrıca evde fiber varken vdsl kullanmak da istemiyorum.

Tam bu cihaz değilmiş benzeri ama herhalde driverları aynıdır. Şimdi indirdim kurdum ama kurulumda iki seçnek çıktı biri kaldır biri onar olan ben onara bastım. Bakalım düzelecek mi, bir süre sonra kesilmezse haber veririm. Teşekkürler
Ne yazık ki hata düzelmedi, başka öneriniz var mı arkadaşlar?
İnternet kablosunda sorun olmadığına eminmisiniz ?
Başka bir cihaz varsa ona takıp kabloyu deneyin.
Sorun kabloda olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı