Merhaba. Aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere bilgisayarımda (laptop) mobilde olduğundan daha da yavaş bir hız alıyorum. Aynı testi aynı sunucularda (esenyurt sunucusu) arka arkaya biri bittiği gibi diğerinde başlatarak yaptım. Yani ikisi de birbirleri yüzünden daha düşük bir sonuç elde etmedi.
Evde kaç kişi olursa olsun sonuç her zaman böyle. Şu an ara tatilde olduğumuz için annem tatile gitti. Evde sadece anneannem ve ben varız. Anneannem benim tabletimi ve kendi telefonunu kulanıyor. Ben ise sadece kendi laptopumu ve telefonumu kullanıyorum.
Sorun interneti fazla kişinin kullanmasından ötürü değil. Anneannem benim tabletimi offline bir şekilde kullanıyor, telefonunda ise sadece WhatsApp üzerinden görüntülü görüşme yapıyor ve Kwai'den video izliyor.
Turkcell Superonline modemi kablosuz bir şekilde kullanıyorum ve istesem de kablolu şekilde kullanamam çünkü modem 3 oda ötede.
Aynı testi telefonumda yaptığımda 24.8Mbps download, 5.8Mbps ise upload elde ettim.
Laptopta ise 1.9Mbps download, 2.1Mbps upload elde ettim.
Bu arada modemi 2018-2019 yıllarında (hangi yıl olduğunu hatırlamıyorum) 70TL'ye 64Mbps olarak aldık. Ancak apartman altyapısında fiber olmaması ve 28Mbps'ten fazlasını desteklemediği için istesekte 64Mbps olarak kullanamıyoruz.
Oyun dahi oynayamıyorum. Sadece internet bağlantısı isteyip Online oynama özelliğine sahip olmayanlar bile internetim kapalı sanıp internete bağlan diyor. 2 oyun zevkim vardı, bu şey onun da içine etti.
Alttaki sonuç laptopa ait.