İnternet Erişim Sorunu

ozan.cabuk

Centipat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
3
Bilgisayarımda internet bağlantısı ile ilgili bir sorunum bulunmaktadır. Malum durumlardan dolayı uzaktan eğitim alıyoruz kardeşim ile beraber uzun süredir uğraşmama rağmen bir türlü çözüm bulamadım. İnternet üzerinde bulunan çoğu çözüm yöntemini denedim hatta format bile attım ancak çözemedim. Sorun birden bire ortaya çıktı normal şartlarda internet erişimimde sıkıntı yoktu. Ancak şu an "Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil." Sorunu var ne denediysem çözemedim. Sadece kablo ile bağlantı da sıkıntı var telefondan Wi-Fi ile bağlanabiliyoruz. Kardeşimin canlı yayın dersleri oluyor çözmem gerekli yardımcı olursanız çok sevinirim.

15870717592863376070607792185436.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen yardimci olalim. Internette gördügün her seyi denedigini söylemissin, bu durumda:
1587074199224.png

buradaki ayarlara gelip;
IP Sürüm 4 icin:
1587074236547.png

bu ayarlari denemissindir degil mi?
Denemediysen ilk olarak bu dedigimi dene.

Bu sorunu cözmediyse, sorunun yazilimsal mi donanimsal mi oldugunu saptamamiz lazim. Ethernet kablosunu baska bir cihaza takip test edebilme sansin var mi? (Kablo mu bozuk, modemin ethernet router'inda sorun var mi, vs. ögrenebilmek icin.)
 
Merhaba. Kablo ile PS4 e bağlantı yapabiliyorum ve sorunsuz bağlanıyor. Ayrıca dediğiniz yöntemi denememiştim önceden ama şuan deneme şansım oldu ancak malesef yine olmadı.
 
O zaman fiziksel degil de yazilimsal bir problem var gibi görünüyor. Sistemindeki ethernet karti driver'ini günceller misin? Bu büyük olasilikla problemi cözer. Cözmeyse BIOS Update var mi diye bakmak lazim.
 
Driver ı da güncelledim manuel olarak arkadaşımdan Wireless adaptör ödünç aldım o şekilde bağlayabiliyorum ancan kablo ile mümkün değil bağlanamıyorum. BIOS Uptade var mı bilmiyorum açıkcası orasını ama sistemin baya bir eski güncelleme gelmiş midir emin değilim ama şöyle bir durum var birden gitti internet bağlantısı hali hazırda kullanırken birden hata verdi ve düzeltemedim. Şuan adaptör ile kullanabiliyorum anlaşılan o ki bir tane almam gerekicek. 😑😑
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı