VDSL geçmeden VDSL hızını bilemeyiz. Ama hat zayıflaman iyi. HiperNet dedikleri saçma sapan bir adlandırma. VDSL deseler ölmezler. Altyapı sorgulaması yapar mısın buradan?
![]()
Bildiğim kadarıyla yok.Birçok kullanıcı kablonet'i öneriyor aslında, eski kablo TV altyapısı binanızda varsa iyi bir alternatif olabilir.
VDSL'e geçmeden değerlerini öğrenemezsin. Bence Türk Telekom'u ara. Alabileceğin en yüksek hızı söylüyorlar.Merhaba, ben pek fazla anlamadığım için sizlere sorayım dedim. Oturduğum semtte Türk Telekom HiperNet varmış. Ben şu an Türk Telekom ADSL 16 Mbps kullanıyorum. HiperNet'e geçsem alabileceğim hız nedir?
Eki Görüntüle 771210
Peki VDSL'e geçersem bina içi hattı yenilemem gerekiyor mu Cat6 kablo ile? Yoksa o sadece Fiberde mi oluyor?VDSL'e geçmeden değerlerini öğrenemezsin. Bence Türk Telekom'u ara. Alabileceğin en yüksek hızı söylüyorlar.
Hayır yenilemenize gerek yok.Peki VDSL'e geçersem bina içi hattı yenilemem gerekiyor mu Cat6 kablo ile? Yoksa o sadece Fiberde mi oluyor?
Hayır yenilemenize gerek yok.
Santralden saha dolabına kadar fiber optik kablo döşeniyor. Saha dolabından apartmanınıza kadar mevcut olan bakır kabloya dokunulmuyor. Bu hizmete VDSL deniliyor. Saha dolabına olan mesafenize göre 60-100MBPS arası hız alınabiliyor.
Modem değiştirmen gerekiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.