Internet hız problemi

Onlara ev içi tesisatla alakalı cümlesinin ne demek olduğunu sorsaydın keşke. Telefon kablosunu böcekler mi yedi demek oluyor bu? Fareler mi kemirdi kabloyu yani ne saçma bir sebep söyleyip gitmişler. Yukarıdaki arkadaşın tekniğini çok beğendim. Taahhüt yenilememek ile tehdit edince onun sorununu hemen çözmüşler.

Port değiştirmiş olabilirler. Benim DSL hattımda da aynı sorunu yaşadım. Kurulumun yapıldığı gün sorunsuz olan bağlantım ertesi gün kağnı gibi oldu. 1 ay kavga dövüş uğraştık. En sonunda modemi biraz kurcaladığımda istediğim bağlantının verilmediğini gördüm. DSL kutusunu kurcalamışlar. Aradım, kendimden emin şekilde durumu belirttim ve bu işin süremeyeceğini söyledim. 1 saat sonra tam kapasite hız aldım. Benim kurulumdan sonra gelen tekniker, benim port bağlantımın canına okumuş.

İzmir’deyim 24 Mbit internet internet almam gereken yerde 1-4 MB arası download 1-2 MB arası upload alıyorum sadece bu sorun bizim muhitte var sanıyordum genel sanırım. Şikayet taleplerinden evime yol olur. Ama, son aradığımda 2 aydan fazla bir süredir sorunumun çözümü sağlanmadı X firma bir sürü olanak sağlıyor ve cayma bedelini karşılıyor. Dediler sizin icin yetkili mercilere bu bileğiyim ilettim tarafınıza dönüş sağlanacaktır.

Sorun çözüldü. Tekrar teknik ekip çağırdım. Bina içi tesisatta ve dairede sorun olmadığından emin olduğumu söyledim. Binaya gelen hatta modemi bağladılar. Hat hızım düşürülmüş santralden. Yanlışlık olduğunu söylediler özür dilediler . Şuan eskisinde iyi 10 mpbs den 12 ye çıkardılar .

Sorun çözüldü. Tekrar teknik ekip çağırdım. Bina içi tesisatta ve dairede sorun olmadığından emin olduğumu söyledim. Binaya gelen hatta modemi bağladılar. Hat hızım düşürülmüş santralden. Yanlışlık olduğunu söylediler özür dilediler . Şuan eskisinde iyi 10 mpbs den 12 ye çıkardılar .
Yanlışlık olduğunu sanmıyorum hocam. Neden dersen, bir hafta kadar önce yan komşum aynı sorundan dert yanıyordu. Bence kasıtlı olarak düşürüyorlar hızları. Konu hakkında bilgisi olan ya da hızını düştüğünü hisseden kullanıcı arıyor, sorununu çözüyorlar. Bu hız düşüşünü hissetmeyen ise atıyorum 50 Mbps parası ödeyip, 16 Mbps alıyor.

Evet santralden oluyordu genelde ve sende de öyle yapmışlar. Ev içi tesisat mesisat bunlar hep yalan. Adamlar ya işten anlamıyor ya da kaytarmak için bahane arıyor. Ülkede işini doğru yapan 1 kişi bile rastlamıyor ne sana ne de bana. Biz de senin durumuna benzer çok rezillikler çektik bugüne kadar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı