Çözüldü İnternet, hız testinde iyi sonuçlar vermesine rağmen yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iErenVortex

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9400F - ASUS Rog Strix GTX 1050 Ti - 8x2GB DDR4 2667 MHz Ram - 240GB SSD 300GB HDD
Merhaba arkadaşlar. MSI H310M Pro-D Plus anakarta sahibim. Ethernet kullanıyorum ve modeli RTL8111H. Son zamanlarda internetim bir garip. Speedtest yapıyorum olması gerektiği gibi 100Mbps download 10Mbps upload veriyor ve ping de düşük. Ancak sayfalar geç yükleniyor, dosyalar yavaş iniyor bazen kb/s olarak indiriyor. Driver desteği deseniz çok garip anakart sitesine bakıyorum başka station-drivers'da başka driver var hangisi daha güncel hangisini kurmam gerekiyor anlayamıyorum. Ethernet kabloma baktım biraz yırtılma var gibi belki ondandır bilmiyorum ama öncelikle yazılımsal çözümleri denemek istiyorum. YouTube videosu bile dönerek açılıyor yani bu kadar hızlı bir internette bu normal değil. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

1749816001063.png

Bufferbloat test sonuçları da burada.

Çözüm
Öncelikle tüm ISS'ler hız testleri için sahte sonuçlar gösterir.
İkinci olarak, karşı sitenin her bağlantı için belirlediği hız limitleri var. Karşı taraf da anlık yüklenme fazla ise veya bant aralığı düşük ise sizin 10GB bağlantı sahibi olmanız önemsiz.
Bu karşılıklı ilişkidir p2p (point to point).
Ve sizin bilgisayarda kullandığınız Browser'ın cache kapasitesi ile de ilgili. Anlık yüklemeye çalıştığınız veri ile de ilgili.
Network'ünüzdeki parazit - ethernet/wifi kullandığınız kartın kapasitesi de önemli.
Yani değişken etken çok fazla.

Kod:
https://www.msi.com/Motherboard/H310M-PRO-D-PLUS/support

Ana kartınızın driver sitesi bu. BIOS yapılandırmanızı da kontrol edebilirsiniz ama konu hakkında tecrübeniz yok ise, tecrübeli birinden destek alın.

Buradan veya YouTube'da anlatımlar bazen sizin ekranda okuduklarınız ve anlık mesajları anlama konusunda sorunlar yaşamamanız için.
Hocam BIOS sitesinden indiriyordum zaten en başta ancak sonrasında realtek sitesinde başka forumlarda başka station-drivers gibi yerlerde başka sürümler olduğunu gördüm ve kafam iyice karıştı. Ayrıca bahsettiğim şey discord gibi yerlerden indirdiğim şeyler de olabiliyor mesela önceden 10mb/s indirdiğim şey şu anda 280kb/s saniyede iniyor. Ayrıca internet ben hariç her şeyde hızlı. Telefonumda, laptopta, diğer telefonlarda vs. Modem arayüzüne de baktım internette bir sıkıntı yok gibi. Ne yapmamı önerirsiniz şu anda?
İkinci olarak, karşı sitenin her bağlantı için belirlediği hız limitleri var. Karşı taraf da anlık yüklenme fazla ise veya bant aralığı düşük ise sizin 10GB bağlantı sahibi olmanız önemsiz.
Ve sizin bilgisayarda kullandığınız Browser'ın cache kapasitesi ile de ilgili. Anlık yüklemeye çalıştığınız veri ile de ilgili.
Network'ünüzdeki parazit - ethernet/wifi kullandığınız kartın kapasitesi de önemli.

Kod:

Ana kartınızın driver sitesi bu. BIOS yapılandırmanızı da kontrol edebilirsiniz ama konu hakkında tecrübeniz yok ise, tecrübeli birinden destek alın.

Buradan veya YouTube'da anlatımlar bazen sizin ekranda okuduklarınız ve anlık mesajları anlama konusunda sorunlar yaşamamanız için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kod:

Hocam BIOS sitesinden indiriyordum zaten en başta ancak sonrasında realtek sitesinde başka forumlarda başka station-drivers gibi yerlerde başka sürümler olduğunu gördüm ve kafam iyice karıştı. Ayrıca bahsettiğim şey discord gibi yerlerden indirdiğim şeyler de olabiliyor mesela önceden 10mb/s indirdiğim şey şu anda 280kb/s saniyede iniyor. Ayrıca internet ben hariç her şeyde hızlı. Telefonumda, laptopta, diğer telefonlarda vs. Modem arayüzüne de baktım internette bir sıkıntı yok gibi. Ne yapmamı önerirsiniz şu anda?

Çözüm
MSI'in kendi agent yazılımı var.

Kod:
https://www.msi.com/blog/auto-install-your-driver-software-with-msi-driver-utility-installer-udi

Bu idi aklımda kalan. İlk Windows kullanımında kendisi yükleniyor idi, eğer BIOS'tan özel olarak kapatmadın ise.

Mevcut tüm driverları sil.
Reboot sonrası CCleaner (free olan) gibi bir yazılımla hem disk hem de register temizliği yap.
Windows kendisi bulduklarını yükler zaten.
NVIDIA ekran kartın var ise, onun Driver'ını kendi sitesinden indirip kur. Webcam gibi driverları da kendi sitesinden kur.
CCleaner içinde yüklü programları gösteren kısım var. Orada yüklü olup bilmediklerini kaldır.
İstemediğin halde kalan yazılım var ise onları da "geek uninstaller" gibi yazılımlar zorla kaldır seçeneğini kullan.
CCleaner içinde başlangıçda çalışan yazılımlar 4 sekmeli gösteren kısım var. Windows açılışda hangi yazılımlar varsa bak. Onların bir kısmını silme izni var. Bazılarının çalışmasına engel olabilirsin. (bu kısımda hatalı şekilde driver vs silme durdurma. Bilmediğin tanımadığın Windows açılışında çalışanları kaldır - durdur. Bilmediğin - tanımadığın dosyanın path adresini kontrol et. Trojan - worm - virüs vs olmasın)

Bu işlemler sonrasında tekrar reboot et. Ve kontrolleri yeniden yap.

MSI Center ile sadece driver-ları kurmasını sağla. Her anakart için BIOS güncellemesi bu programla yapılamıyor idi sanırım. BIOS işi bekleyebilir.

Orijinal driver-ların kurulumunu MSI ile yaptır.
Sağdan soldan alınan driver paketleri her zaman şüphelidir.
Bu işler sonrası zaten sana yeniden başlatma isteyecek.

Windows'un güncelleme sekmesinde seçimli güncelleme kısmında monitör driver ile mouse driver seçeneği gelebilir. Onlar keyfe keder.

CCleaner'ın başlangıçda çalışan programları tekrar incele.

Bildiysarınızdaki disk temizliğini ve disk birleştirmesini yapınız.

SATA SSD diskleri %80 üstü doluluk performans sorunları çıkartabilir.
RAM yeterli ise, Swap'ı kaldırabilirsin.

Ama her zaman Windows recovery aktif olması daima güzeldir.

Kaspersky gibi ınternet Security yazılımlarının free versiyonunu yükle. Çok uzun sürse bile tüm disklerini kontrol ettir. Bu tür yazılımlar internet ve kasa performansını düşürse de güvenlik önemlidir 😁

Başarılar.

Son düzenleme:
MSI'in kendi agent yazılımı var.

Kod:
https://www.msi.com/blog/auto-install-your-driver-software-with-msi-driver-utility-installer-udi

Bu idi aklımda kalan. İlk Windows kullanımında kendisi yükleniyor idi, eğer BIOS'tan özel olarak kapatmadın ise.

Mevcut tüm driverları sil.
Reboot sonrası CCleaner (free olan) gibi bir yazılımla hem disk hem de register temizliği yap.
Windows kendisi bulduklarını yükler zaten.
NVIDIA ekran kartın var ise, onun Driver'ını kendi sitesinden indirip kur. Webcam gibi driverları da kendi sitesinden kur.
CCleaner içinde yüklü programları gösteren kısım var. Orada yüklü olup bilmediklerini kaldır.
İstemediğin halde kalan yazılım var ise onları da "geek uninstaller" gibi yazılımlar zorla kaldır seçeneğini kullan.
CCleaner içinde başlangıçda çalışan yazılımlar 4 sekmeli gösteren kısım var. Windows açılışda hangi yazılımlar varsa bak. Onların bir kısmını silme izni var. Bazılarının çalışmasına engel olabilirsin. (bu kısımda hatalı şekilde driver vs silme durdurma. Bilmediğin tanımadığın Windows açılışında çalışanları kaldır - durdur. Bilmediğin - tanımadığın dosyanın path adresini kontrol et. Trojan - worm - virüs vs olmasın)

Bu işlemler sonrasında tekrar reboot et. Ve kontrolleri yeniden yap.

MSI Center ile sadece driver-ları kurmasını sağla. Her anakart için BIOS güncellemesi bu programla yapılamıyor idi sanırım. BIOS işi bekleyebilir.

Orijinal driver-ların kurulumunu MSI ile yaptır.
Sağdan soldan alınan driver paketleri her zaman şüphelidir.
Bu işler sonrası zaten sana yeniden başlatma isteyecek.

Windows'un güncelleme sekmesinde seçimli güncelleme kısmında monitör driver ile mouse driver seçeneği gelebilir. Onlar keyfe keder.

CCleaner'ın başlangıçda çalışan programları tekrar incele.

Bildiysarınızdaki disk temizliğini ve disk birleştirmesini yapınız.

SATA SSD diskleri %80 üstü doluluk performans sorunları çıkartabilir.
RAM yeterli ise, Swap'ı kaldırabilirsin.

Ama her zaman Windows recovery aktif olması daima güzeldir.

Kaspersky gibi ınternet Security yazılımlarının free versiyonunu yükle. Çok uzun sürse bile tüm disklerini kontrol ettir. Bu tür yazılımlar internet ve kasa performansını düşürse de güvenlik önemlidir 😁

Başarılar.
Hocam dediğiniz her şeyi yaptım. BIOS güncellemesini de yapmıştım zaten. Driverları da dediğiniz şekilde kurdum, disklerim yeterince boş, düzenli virüs taraması da yapıyorum, disk sağlıklarım da gayet iyi ancak yine de kaspersky'ı da yapacağım halen yapmadım. Ancak hiçbir değişiklik olmadı. İnternetim hala daha aynı. Başka bir öneriniz var mı?

Hocam dediğiniz her şeyi yaptım. BIOS güncellemesini de yapmıştım zaten. Driverları da dediğiniz şekilde kurdum, disklerim yeterince boş, düzenli virüs taraması da yapıyorum, disk sağlıklarım da gayet iyi ancak yine de Kaspersky'ı da yapacağım halen yapmadım. Ancak hiçbir değişiklik olmadı. İnternetim hala daha aynı. Başka bir öneriniz var mı?

Her sitede yavaş olacak değildir.
Örneğin Microsoft'dan indirdiğin dosya ile, Türkiye'deki paylaşımlardan bir tanesini dene.
Sonra da film sitelerinden FHD olarak film seyret. Donma vs oluyor mu? Ben de 1GB internet var ama film siteleri her zaman FHD izleme imkanı vermiyor.
Farklı ülkelerdeki - farklı sitelerden downloadları denemen gerek.

Ayrıca artık yaz geldi. Birçok öğrenci evde 🤣.
İnsanlar haberleri bile internetten seyrediyor.

Ülkemizin mükemmel bir internet altyapısı olduğu için 1MB'lık dosya indirmek bile bazen işkence olur.

Her sitede yavaş olacak değildir.
Örneğin Microsoft'dan indirdiğin dosya ile, Türkiye'deki paylaşımlardan bir tanesini dene.
Sonra da film sitelerinden FHD olarak film seyret. Donma vs oluyor mu? Ben de 1GB internet var ama film siteleri her zaman FHD izleme imkanı vermiyor.
Farklı ülkelerdeki - farklı sitelerden downloadları denemen gerek.

Ayrıca artık yaz geldi. Birçok öğrenci evde 🤣.
İnsanlar haberleri bile internetten seyrediyor.

Ülkemizin mükemmel bir internet altyapısı olduğu için 1MB'lık dosya indirmek bile bazen işkence olur.
Hocam tekrar bi' yeniden başlattım ve dediğiniz gibi birkaç sitede denedim şu anlık hiçbir sıkıntı yok, umarım bozulmadan devam eder gerçekten çok teşekkürler yardımınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı