İnternet hızı 1 Gbps ama indirme hızı yavaş

Selam. Superonline'nın 500 Mbps download internet hızı sunan paketini kullanıyorum. Fakat interneti bağlarken, bağlayan arkadaşların da söylediği gibi 1 Gbps internet hızı alıyorum ve neredeyse bunun altına düşmüyor. Fakat sorun burada başlıyor, hız testlerinde internetim 900-950Mbps arası hız verirken Steam download yaptığımda maksimum 30mb/s görüp 3mb/s'ye kadar düşüyor ve çoğunlukla aşırı dalgalı bir şekilde 10mb/s ile 3mb/s arası gidip geliyor. Ne kadar araştırma yaptıysam ve ne yolları denediysem maalesef sorunumu çözemedim. Acaba yardımcı olur musunuz?
Steam görselinde de gördüğünüz gibi arada 0'a da düşüyor.

1663345815709.png

1663345956948.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yanlış hatırlamıyorsam ki bu forumda da konusu açılmıştı, upload hızına resmi olarak her operatör için kısıtlama getirilmişti. Ancak geçerlilik tarihini vs. bilmiyorum. Yani sorun bu sebepten dolayı da olabilir. Bu ihtimalin olduğunu da aklında bulundur.

Hatta kısıtlama 20Mbps olması gerekiyor. 1000/20 olarak gözüküyordu paketler.

Selam. Superonline'nın 500 Mbps download internet hızı sunan paketini kullanıyorum. Fakat interneti bağlarken, bağlayan arkadaşların da söylediği gibi 1 Gbps internet hızı alıyorum ve neredeyse bunun altına düşmüyor. Fakat sorun burada başlıyor, hız testlerinde internetim 900-950Mbps arası hız verirken Steam download yaptığımda maksimum 30mb/s görüp 3mb/s'ye kadar düşüyor ve çoğunlukla aşırı dalgalı bir şekilde 10mb/s ile 3mb/s arası gidip geliyor. Ne kadar araştırma yaptıysam ve ne yolları denediysem maalesef sorunumu çözemedim. Acaba yardımcı olur musunuz?
Steam görselinde de gördüğünüz gibi arada 0'a da düşüyor.

Eki Görüntüle 1519150

Eki Görüntüle 1519158
Steam sunucunu değiştir, senin için en hızlı sunucuyu bul. Benim için en hızlısı Newyork.

Hız testlerini yaptığınız sunucu, şişirme sonuçlar vermesi için ayarlanmış olan Turkcell sunucusu.
fast.com
testmy.net multicore testi (Frankfurt ve Londra)
speedtestn.net Frankfurt sunucularından test yapıp paylaşın.
1663349311289.png

fast.com sonuçları da çok farklı çıkmıyor 4 testten 3 ü bu şekilde arada 450 de gördüm
testmy.net bu şekilde
1663349592713.png

diğer siteyi açamadım açılmıyor maalesef

Kullandığınız işlemci nedir?
Ryzen 5 5600x

Sonuçlar güzel duruyor. Düşük hız aldığınız durumlarda kaynaklar yetersiz kalıyor olabilir.
Dediğim gibi ne zaman steamden indirme yapsam aynı şekilde 30 küsür başlayıp düşüyor ve 3-10 arası değişiyor ama devamlı böyle. Youtubeden 1gbps internet bağlatanların sonuçlarını görüyorum onların hızları 90-100 küsür benim neden böyle anlamıyorum.

Dediğim gibi ne zaman steamden indirme yapsam aynı şekilde 30 küsür başlayıp düşüyor ve 3-10 arası değişiyor ama devamlı böyle. Youtubeden 1gbps internet bağlatanların sonuçlarını görüyorum onların hızları 90-100 küsür benim neden böyle anlamıyorum.
Cevabını size yazdım. Steam sunucunuzu, değiştirip sizin için en hızlı sunucuyu bulmanız lazım. Ben az önce indirme yaptım ve bu şekilde. Steam Newyork sunucusu.
Ekran Görüntüsü (88).png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı