İnternet hızı düşme sorunu

jomant

Hectopat
Daha fazla  
İnternet hızım son bir haftadır aniden 16Mbit'ten bir anda 0.00 oluyor sonra yavaş yavaş 1 2 3 4 5 diye çıkıyor. Video izliyorum 1080P'de, 3 ila 5 dakika sonra 144P düşüyor. Speedtest yapıyorum hızı 1 Mbit 2 Mbit. 1 dakika içinde yavaştan yükseliyor tekrar. 1080P geliyor 5 ile 10 dakika sonra tekrar aynısı oluyor. Yardımcı olabilecek var mı? Virüs testi vs akla gelebilecek her şeyi yaptım farklı bilgisayar farklı telefonlarla denedim hızı yine düşüyor. Modemi kontrol ettirdim bilgisayarcı da orada stabil çıkıyor, sorun olmuyor. TTNet arıyorum, bina bilmem kutusuna kadar hızınızda sorun yok diyor eve gelen ekipte aynı dedi ama sorun devam ediyor. Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrol ettiler ama cihazlarla bir sıkıntı yok dediler. 5 senelik kablo hala sağlam duruyor. Ne yapsam bilemedim ya kafayı yicem en sonunda :(

Kontrol ettiler ama cihazlarla bir sıkıntı yok dediler. 5 senelik kablo hala sağlam duruyor. Ne yapsam bilemedim ya kafayı yicem en sonunda :(
Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Hat zayıflaması varsa bakabiliriz. Ona göre apartman içi kablolamayı yenileyebilirsiniz. Olmazsa TT Destek'ten ekip çağır hattını bir ölçtür.

Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Hat zayıflaması varsa bakabiliriz. Ona göre apartman içi kablolamayı yenileyebilirsiniz. Olmazsa TT Destek'ten ekip çağır hattını bir ölçtür.
Buyurun hocam paylaşıyorum.
İNTERNET.jpg

Dostum önerebileceğim çözümler şunlar:
1-Ağ kartının sürücüsünü güncellemek
2-Modemine yazılım güncellemesi yapmak
3-Reset atmak, modemi yeniden başlatmak
4-Farklı bir cihazda internet bağlantısını test etmek (Ethernet kablosunu veya bilgisayarı değiştirerek deneyebilirsin. Ya da kablosuz olarak telefonu bağlayarak test et. Sorunun bilgisayarda mı modemde mi olduğunu böylelikle anlayabilirsin.)
5-Hattın kopma yaşatmaz fakat ek falan varsa parazit yaratabilir. Splitter değiştirerek de deneyebilirsin. Olmadı direk modemi telefon hattına bağlayarak dene. Sorunun splitterda olup olmadığını öğrenebilirsin.
6-Son olarak da hattını CAT6 kablo ile yenilemeni öneririm. Daha iyi bir SNR değeri ve daha az kopma yaşarsın.
7-İndirme işlemlerini IDM veya JDownloader2 programı ile yapmayı dene. Daha stabil ve yüksek hızda iniyor, torrent mantığında çalışıyor ve parça parça indirme yapıyor.

Umarım yardımcı olur yazdıklarım. Sonucu paylaşırsan sevinirim.

Merhaba 2: yapmıştım düzeldi ama yarın ki gün yine aynı sorun devam etti.
3:Reset v.s her türlü işlemi defalarca yaptım çözüm sağlamıyor.
4: Wifi ile telefondan girincede aynı sorun var 2 farklı bilgisayar ile denedim yine aynı sorun var.
5:splitter yok zaten bende direk telefon hattından bağlanıyorum.
6:kablo olarak en son çare o olacakta ekipler kablo türk telekomun en iyi önerdiği kablo dediler değiştirmediler.
7: indirmeleri zaten öyle yapıyorum ama indirmeyle ilgili sorunum yok zaten sorunum hızın aniden 0.30 1mbit düşmesi anlık 5 mbit hızım var diyelim 10 dk sonra bu aniden 0.00 oluyor 30 40 saniye içinde 1 2 3 4 5 diye 5 mbit yükseliyor sorun bu :)
1: şıkkı denicem bakalım umarım çözülür diyecemde sorun ondan olsa wifi ile girerken sıkıntı yapmaması gerekmez mi ?

Son düzenleme:
Merhaba 2: yapmıştım düzeldi ama yarın ki gün yine aynı sorun devam etti.
3:Reset v.s her türlü işlemi defalarca yaptım çözüm sağlamıyor.
4: Wifi ile telefondan girincede aynı sorun var 2 farklı bilgisayar ile denedim yine aynı sorun var.
5:splitter yok zaten bende direk telefon hattından bağlanıyorum.
6:kablo olarak en son çare o olacakta ekipler kablo türk telekomun en iyi önerdiği kablo dediler değiştirmediler.
7: indirmeleri zaten öyle yapıyorum ama indirmeyle ilgili sorunum yok zaten sorunum hızın aniden 0.30 1mbit düşmesi anlık 5 mbit hızım var diyelim 10 dk sonra bu aniden 0.00 oluyor 30 40 saniye içinde 1 2 3 4 5 diye 5 mbit yükseliyor sorun bu :)
1: şıkkı denicem bakalım umarım çözülür diyecemde sorun ondan olsa wifi ile girerken sıkıntı yapmaması gerekmez mi ?
Haklısın aslında ama denemekte fayda var.

Haklısın aslında ama denemekte fayda var.
Yokmu yardımcı olabilecek başkası ttnet ısrarla aynı şeyi yazmaktan çekinmiyor. Ev tesisatının kablolarını nasıl değiştirtcem ben taahhüt dışında v.s diyorlar bir türlü yardımcı olmuyorlar yokmu bu sorunu bilen çözen zehir etti ya

Yokmu yardımcı olabilecek başkası ttnet ısrarla aynı şeyi yazmaktan çekinmiyor. Ev tesisatının kablolarını nasıl değiştirtcem ben taahhüt dışında v.s diyorlar bir türlü yardımcı olmuyorlar yokmu bu sorunu bilen çözen zehir etti ya
Dostum dışarıdan hattının kablolarını bulup Cat6 ile yenileyebilirsin kendin. Cat6'nın modemin ucuna giren kısmına da RJ45 jak çaktır. Eğer beceremem dersen bir elektrikçi çağır yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı