Internet hizi iyi olmasina ragmen yavas çalışıyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Netspeed 100Mbps Fiber kullanıyorum. Speedtest uzerinden test yaptığımda 110 download 50 upload aliyorum ve ping degerleri de neredeyse 0 çıkıyor. Fakat internet sitelerine gec giriyor sistem sebebini ise cozmus degilim.

Ubuntu ve Windows ayni sorunu yasiyor o yuzden sorun isletim sistemi degil bence.

Wi-Fi kartı dandik bir MediaTek kartiydi AX210 ile değiştirdim ilk baslarda gayet akiciydi belki o sorun olabilir ama sanmiyorum.

Firefox kullanıyorum belki o da olabilir sorun ama emin değilim.

Driver güncel görünüyor iki isletim sisteminde de.

Sizce sorun donanimsal mi, yazilimla mi alakali yoksa Netspeed'le mi alakali?

Son düzenleyen: Moderatör:
Netspeed 100Mbps fiber kullanıyorum. Speedtest uzerinden test yaptığımda 110 download 50 upload aliyorum ve ping degerleri de neredeyse 0 çıkıyor. Fakat internet sitelerine gec giriyor sistem sebebini ise cozmus degilim.

Ubuntu ve Windows ayni sorunu yasiyor o yuzden sorun isletim sistemi degil bence.

Wi-Fi kartı dandik bir MediaTek kartiydi AX210 ile değiştirdim ilk baslarda gayet akiciydi belki o sorun olabilir ama sanmiyorum.

TurkNet modemimde aynı sorun olmuştu müşteri hizmetleri ile iletişime geçtiğim zaman modemimden kaynaklı olduğunu modem değişmesi gerektiğini belirtmişlerdi aynı sorun sizlerdede mevcut olabilir bir müşteri hizmetleri ile iletişime geçin derim.

Netspeed 100Mbps fiber kullanıyorum. Speedtest uzerinden test yaptığımda 110 download 50 upload aliyorum ve ping degerleri de neredeyse 0 çıkıyor. Fakat internet sitelerine gec giriyor sistem sebebini ise cozmus degilim.

Diğer cihazlarda durum nedir?

Telefonda daha iyi (yine onceye gore daha kotu ama idare eder). Ama isletim sistemi ve tarayici farkli oldugundan da olabilir belki bilmiyorum. "apt Update" yaptığımda da yavas calisiyor o yuzden direkt sistem genelinde internet yavas diye dusunuyorum.

Modemi resetlemeyi deneyebilirsiniz.

@Einstein

Ise yaramadi. Ve siz dedikten sonra telefonda da yavaslama yasamaya başladım. Sebep donanimsal degil o zaman iki cihazda da oluyorsa. En temizi Netspeed'i aramak galiba.

DNS değiştirmeyi denediniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı