İnternet hızı sonradan düşüyor

artnburak

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 6GB, 16GB RAM, 512GB SSD
Superonline 500Mbps internet kullanıyoruz. Sağ olsunlar şikayetçi olduğumuz bir konu yok, hatta 500Mbps'ye şu iki gün dışında hiç düşmedik bile.

Ancak son iki gündür bilgisayarımdan internet kullanırken aralığını tespit edemediğim bir süre sonra internet hızı aşırı düşüyor. 1Gbps civarlarında dolaşan indirme hızı 10Mbps'yi zor geçiyor ve sorun bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. Sonra yine aynı merasim. Bu işi sürekli aç kapa yapmadan çözmenin ya da sorunu tamamen ortadan kaldırmanın bir yolu var mı?

Superonline 500Mbps internet kullanıyoruz. Sağ olsunlar şikayetçi olduğumuz bir konu yok, hatta 500Mbps'ye şu iki gün dışında hiç düşmedik bile.

Ancak son iki gündür bilgisayarımdan internet kullanırken aralığını tespit edemediğim bir süre sonra internet hızı aşırı düşüyor. 1Gbps civarlarında dolaşan indirme hızı 10Mbps'yi zor geçiyor ve sorun bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. Sonra yine aynı merasim. Bu işi sürekli aç kapa yapmadan çözmenin ya da sorunu tamamen ortadan kaldırmanın bir yolu var mı?

Aygıt yöneticisi>ethernet>speed duplex>1 Gbps tam ikili yapıp deneyin.

Etherner driverlarınız güncel mi ya da yakın zamanda güncellediniz mi? Sorunlu driver olabilir.

1740086204821.png 1740086366257.png
sorunlu hız & normal hız
Ethernet driverleri güncel, bu sorunu yaşadığım için biraz önce tekrar da kontrol ettim. Speed&Duplex otomatikteydi, buraya yazmadan önce onların hepsini denedim. Kafayı yedirtecek.

Teşekkürler herkese. Güç tasarrufu moduna geçiyormuş, aldığım günden beri başıma gelmeyince hiç aklıma gelmedi doğal olarak. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için şöyle bırakayım çözümü:

Adım 1: Aygıt Yöneticisini Açın

• Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi’ni seçin veya Windows arama çubuğuna "Aygıt Yöneticisi" yazın ve Enter'a basın.
Adım 2: Ağ Bağlantılarını Bulun

• Aygıt Yöneticisi penceresinde, Ağ Bağlantıları sekmesini genişletin.
  • Burada, bilgisayarınıza bağlı olan ağ adaptörlerini göreceksiniz.
Adım 3: Ethernet Adaptörünü Seçin

• Ethernet adaptörü (kablolu bağlantı kullanıyorsanız) ya da Wi-Fi adaptörü (kablosuz bağlantı kullanıyorsanız) üzerine sağ tıklayın.
  • Özellikler seçeneğini tıklayın.
Adım 4: Güç Yönetimi Sekmesine Geçin

• Açılan pencerede Güç Yönetimi sekmesine tıklayın.
Adım 5: Güç Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakın

• "Bu aygıtın bilgisayarı kapatmasına izin ver" seçeneği varsa, bu kutuyu işaretlemeyin (yani devre dışı bırakın).
  • Bu adım, ağ adaptörünüzün güç tasarrufu moduna geçmesini engeller.
Adım 6: Değişiklikleri Kaydedin

• Yapılan değişiklikleri kaydetmek için Tamam'a tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ni kapatın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı