İnternet hızı verilen referans değerden daha düşük

ismail.frkn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop;
HP Victus 16 D1042NT, Intel Core i7 12700H, 16 GB Ram, 512 GB + 1 TB SSD, RTX3050Ti
PC;
Anakart: MSI Pro B650-S WiFi
CPU: AMD Ryzen 9 7900X
RAM: Patriot Viper RGB 2x32 GB 6000MHz DDR5
SSD: Kingston KC3000 1TB+2TB
Ekran Kartı: Gigabyte RTX4070 Gaming OC 12G
Monitör: MSI G274QPF-QD 27" 2K 170Hz
2. Monitör: AOC 27G4X 27" 180Hz
Kasa: XPG Valor Air 750W
Soğutma: Corsair H100 RGB 240mm
Meslek
Video Editörü
Altyapı sorgulamada VDSL 88'e 20 Mbps olarak gözüküyor. Kurulum yapıldıktan sonra hız düşük diye talep oluşturmuştum. Türk Telekom geldi baktı 70 civarında alabileceğimi söyledi neden bilmiyorum. Benim aldığım değerler de 60'a 7.5 Mbps. Bu neden kaynaklı olur, binanın ya da evin telefon kablolarında mı sıkıntı var nasıl anlayabilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı sorgulamada VDSL 88'e 20 Mbps olarak gözüküyor. Kurulum yapıldıktan sonra hız düşük diye talep oluşturmuştum. Türk Telekom geldi baktı 70 civarında alabileceğimi söyledi neden bilmiyorum. Benim aldığım değerler de 60'a 7.5 Mbps. Bu neden kaynaklı olur, binanın ya da evin telefon kablolarında mı sıkıntı var nasıl anlayabilirim bunu?

Öncelikle modeminizin arayüzüne gelip, xDSL istatistiklerini paylaşmanız daha iyi olur.

Öncelikle modeminizin arayüzüne gelip, xDSL istatistiklerini paylaşmanız daha iyi olur.
Sanırım bunu diyorsunuz.
resim_2025-02-11_192825854.png

Burada max. 77-26 ama aldığım 64-8 sanırım doğru mudur?

Son düzenleme:
Sanırım bunu diyorsunuz.
Eki Görüntüle 2421464

Burada Max. 77-26 ama aldığım 64-8 sanırım doğru mudur?

Evet bu görsel. Hat değerlerinizde pek sorun görünmüyor, sadece upload düşük tanımlanmış. Hattınıza 100 Mbps Download'a 20 Mbps upload tanımlanmasını isteyin.

Oturduğunuz bina kaç senelik acaba, modeme ulaşan kabloda ek var mı?

Evet bu görsel. Hat değerlerinizde pek sorun görünmüyor, sadece upload düşük tanımlanmış. Hattınıza 100 Mbps Download'a 20 Mbps upload tanımlanmasını isteyin.

Biraz eski bir sitedeyim, bir tane ankastre kutusu var diye biliyorum oradan binalara dağıtılıyor muhtemelen orası ile blok arasında ve daire arasında ekler var.

Bina muhtemelen 100'lük paketi kaldırmıyor eğer ki cihaz yoksa istediğiniz kadar talep edebilirsiniz ama binanıza fiber gelmediği sürece 100 alamazsınız. O yüzden en yakın müdürlüğe gidip müşteri hizmetlerinden paketinizi 50'ye düşürün.

Download bacağı 7.9 nasıl sıkıntı olmaz binada cihaz yok saha dolabından çalışıyor mesafe kaynaklı 100'ü zor alır o yüzden gereği yok 50'ye geçsin paşa paşa kullanır.

Bina muhtemelen 100'lük paketi kaldırmıyor eğer ki cihaz yoksa istediğiniz kadar talep edebilirsiniz ama binanıza fiber gelmediği sürece 100 alamazsınız. O yüzden en yakın müdürlüğe gidip müşteri hizmetlerinden paketinizi 50'ye düşürün.

Download bacağı 7.9 nasıl sıkıntı olmaz binada cihaz yok saha dolabından çalışıyor mesafe kaynaklı 100'ü zor alır o yüzden gereği yok 50'ye geçsin paşa paşa kullanır.

Ben 6 SNR ile kullanıyorum bir şey yok. Modemler otomatik 8 SNR'de buluşur zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-11 233154.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-02-11 233154.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 30

Amacım download 100 olsun değil zaten 60 alıyorum yeterli geliyor, burada sorun uploadda 20 gösteriyor ama 7.5 alıyorum.

Biraz eski bir sitedeyim, bir tane ankastre kutusu var diye biliyorum oradan binalara dağıtılıyor muhtemelen orası ile blok arasında ve daire arasında ekler var.

Daire içerisinde modeme ulaşan kabloda elektrik bandıyla yapılan ekleme yoksa, böyle kullanabilirsiniz. Veya alabileceğiniz hızdan emin olmak isterseniz, bina içindeki ankastre kutusundan sizin portunuza modemi takarak test edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı