İnternet hızı verilen referans değerden daha düşük

ismail.frkn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop;
HP Victus 16 D1042NT, Intel Core i7 12700H, 16 GB Ram, 512 GB + 1 TB SSD, RTX3050Ti
PC;
Anakart: MSI Pro B650-S WiFi
CPU: AMD Ryzen 9 7900X
RAM: Patriot Viper RGB 2x32 GB 6000MHz DDR5
SSD: Kingston KC3000 1TB+2TB
Ekran Kartı: Gigabyte RTX4070 Gaming OC 12G
Monitör: MSI G274QPF-QD 27" 2K 170Hz
2. Monitör: AOC 27G4X 27" 180Hz
Kasa: XPG Valor Air 750W
Soğutma: Corsair H100 RGB 240mm
Meslek
Video Editörü
Altyapı sorgulamada VDSL 88'e 20 Mbps olarak gözüküyor. Kurulum yapıldıktan sonra hız düşük diye talep oluşturmuştum. Türk Telekom geldi baktı 70 civarında alabileceğimi söyledi neden bilmiyorum. Benim aldığım değerler de 60'a 7.5 Mbps. Bu neden kaynaklı olur, binanın ya da evin telefon kablolarında mı sıkıntı var nasıl anlayabilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün konuştum normalde paket 100 ama 70'e düşürün dedim uploadda yine bir değişen olmadı.

70'lik pakette 76 download / 15'te upload alırsın ama bu tabloda 50 senin için en ideali.

Dostum sen benim dediğimi müşteri hizmetlerine söyle daha sonra istersen ankastreden modemi test edersin.

Hattınıza 100 Mbps Download'a 20 Mbps upload tanımlanmasını isteyin.

Altyapının mesafe kaynaklı desteklemediği yerde sistemden nasıl yapacaklar merak ediyorum :D (ha binasında cihaz olan kesim hariç )

70'lik pakette 76 download / 15'te upload alırsın ama bu tabloda 50 senin için en ideali.

Altyapının mesafe kaynaklı desteklemediği yerde sistemden nasıl yapacaklar merak ediyorum :D (ha binasında cihaz olan kesim hariç )

Ben @ismail.frkn 'a yazıyorum. Size artık cevap vermiyorum. Esenlikler.

Dostum sen benim dediğimi müşteri hizmetlerine söyle daha sonra istersen ankastreden modemi test edersin.

Hattınıza 100 Mbps Download'a 20 Mbps upload tanımlanmasını isteyin.
Tamamdır deneyeceğim.

Dediğim gibi 70 e düşürmesini istedim fakat uploadda artış olmadı hala 7.5'larda ve burada gözüken maksimum alınabilecek değer 20 değil midir yani altyapı desteklemiyor mu?

Ben @ismail.frkn'a yazıyorum. Size artık cevap vermiyorum. Esenlikler.

Verebileceğiniz cevaplar doğru olmadığı için kaideye almıyorum konu sahibine doğru bilgiler vermeye çalışıyorum.

Tamamdır deneyeceğim.

Dediğim gibi 70'e düşürmesini istedim fakat uploadda artış olmadı hala 7.5'larda ve burada gözüken maksimum alınabilecek değer 20 değil midir yani altyapı desteklemiyor mu?

Muhtemelen 76 ya düşmemiş.

Verebileceğiniz cevaplar doğru olmadığı için kaideye almıyorum konu sahibine doğru bilgiler vermeye çalışıyorum.

Birkaç gün bekleyip olmazsa tekrardan görüşeceğim sağolun.

Siz başka konudaki arkadaşın sorununu anlamamışsınız bile. Adam diyor ki upload hızım düşük, siz download hızınızı 50'ye düşürün fazla para vermeyin diyorsunuz.

Bana Millenicom'da 50 Mbps tarife ücretini söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz çünkü böyle bir tarifesi yok. Bunun sonucunda yanlış bilgi verdiğinizi kabul edeceksiniz.

Siz başka konudaki arkadaşın sorununu anlamamışsınız bile. Adam diyor ki upload hızım düşük, siz download hızınızı 50'ye düşürün fazla para vermeyin diyorsunuz.

Bana Millenicom'da 50 Mbps tarife ücretini söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz çünkü böyle bir tarifesi yok. Bunun sonucunda yanlış bilgi verdiğinizi kabul edeceksiniz.

Bak anlamayan arkadaşım diyorum kine mesafe kaynaklı PAKETİNİ alamıyor ve sistem üzerinden SNR yüksek gelmesi için upload DEĞERİ 8'e çekilmiş her ISS'in 4 8 12 16 24 35 50 76 100 diye giden paketleri var bunu bakıp siz şu düşükten bu yüksekten istiyorum diyemezsiniz. Mesafeye ne uygunsa o bazen çıkan verilerde eş olmuyor ki sıkıntı çıkıyor bu şekil. Ben çok kurdum Millenicom da 50 lilik pakete sahip hat. Ben diyorum kine 100'lük pakette kullanıyor ama 100 alamadığı için paketin hepsi modemde buluşmaya çalıştığı için SNR düşüyor ne kadar düşük SNR o kadar kötü kullanım. Bu yüzden bir kesim düşürülüyor

Bak anlamayan arkadaşım diyorum kine mesafe kaynaklı paketini alamıyor ve sistem üzerinden SNR yüksek gelmesi için upload değeri 8'e çekilmiş her ISS'in 4 8 12 16 24 35 50 76 100 diye giden paketleri var bunu bakıp siz şu düşükten bu yüksekten istiyorum diyemezsiniz. Mesafeye ne uygunsa o bazen çıkan verilerde eş olmuyor ki sıkıntı çıkıyor bu şekil. Ben çok kurdum Millenicom da 50 lilik pakete sahip hat. Ben diyorum kine 100'lük pakette kullanıyor ama 100 alamadığı için paketin hepsi modemde buluşmaya çalıştığı için SNR düşüyor ne kadar düşük SNR o kadar kötü kullanım. Bu yüzden bir kesim düşürülüyor.

Siz bana Millenicom'da 50 Mbps tarife ücretini söyleyin yeterli. Uzun entry girmeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı