İnternet hızımı yükseltebilir miyim?

Hocam bulamadım ama sanırsam hattım fastPath modunda değil. Bunu bir keresinde arayıp sormuştum. Modem markası ise VMG3313-B10A.

Sanırım bu modem arayüzünden FastPath moduna ait bilgiler yok. O zaman işimiz bir tık uzun olacak. Öncelikle Windows Program ekle/kaldır kısmına gir. Sol menüden "Windows özelliklerini aç ve ya kapat"a bas. Açılan ek pencere kısmında "Telnet istemcisi" kısmına tik koy ve tamam'ı tıkla. Daha sonra CMD yönetici olarak çalıştır. CMD ekran kısmına "telnet 192.168.1.1" yazıp enter yap. Sonra modem arayüz şifreni gir. Giriş yaptıktan sonra help komutunu girip ekran görüntüsünü buraya paylaşır mısın...

Sanırım bu modem arayüzünden FastPath moduna ait bilgiler yok. O zaman işimiz bir tık uzun olacak. Öncelikle Windows Program ekle/kaldır kısmına gir. Sol menüden "Windows özelliklerini aç ve ya kapat"a bas. Açılan ek pencere kısmında "Telnet istemcisi" kısmına tik koy ve tamam'ı tıkla. Daha sonra CMD yönetici olarak çalıştır. CMD ekran kısmına "telnet 192.168.1.1" yazıp enter yap. Sonra modem arayüz şifreni gir. Giriş yaptıktan sonra help komutunu girip ekran görüntüsünü buraya paylaşır mısın...

Yaptım hocam ama doğru mu yaptım emin olamadım :D
Ekran Görüntüsü (21).png
Size maksimum tanımlanabilecek hız 90 Mbps olarak görünüyor modem üzerinde fakat bu bir kesinlik ifade edemez, net bilgiyi yine TT'den alabilirsiniz zira onlar size maksimum ne kadar hız atamak isterse o kadar atayabilirler fakat diğer ISS'larda durum tam olarak böyle değil, rica ederseniz hızınızı -sizin de risk almanız ve hattınızdan kendiniz sorumlu olmanız kaydıyla- yükseltebiliyorlar. Ping'in yüksek olmasının birçok farklı nedeni olabilir ki bunlardan birincisi kablolu veyahut kablosuz bağlantı tercihi ama ben bunu atlıyorum siz ethernet ile bağlanıyorsunuzdur diye düşünerek.

Geriye bir tek tabii ki altyapı ve modem kalıyor ancak eski evinizde ping daha düşüktü yeni evle eski ev arasındaki mesafe de yakın diyorsunuz, bu noktada sorun ankastreden modeme gelen bağlantıda olabilir. Yani kısaca bi' kablolara bakın değiştirilmesi gerekiyorsa değiştirin derim ben.

Hocam kablolara baktım kablolar çok kaliteli ve iyi durmuyorlar. Eskimiş biraz. ama bunu nasıl değişitireceğim? Onun hakkında bir bilgim yok.

Eki Görüntüle 1093497

Hocam kablolara baktım kablolar çok kaliteli ve iyi durmuyorlar. Eskimiş biraz. ama bunu nasıl değişitireceğim? Onun hakkında bir bilgim yok.

Telnet desteklemiyor. Ya da sen normal modem arayüzüne giriş 192.168.1.1 ile yapıyorsun di mi ? Eğer modem arayüz giriş IP numaran bu ise Telnet girmesi lazım. Girmiyorsa modem desteklemiyor. Bu yüzden FastPath on mu off mu anlayamayız. Ve müşteri hizmetleri de genelde bu tarz bilgileri vermezler. Ama sen MH'lerin FastPath kapalı olduğunu sana söylediklerini söylemişsin. Mümkünse FastPath aktif edilsin hattında :) Bu arada az önce ki yaptığın CMD ping test'inde ping'in 64 MS idi. Oyun içinde maksimum kabul edilebilir ping değerini 70 yap. Eğer yine yüksek ping oluyorsa bence bu sorun FastPath modunda olmadığı için oluyordur.

Eki Görüntüle 1093497

O tarafta açıkçası benim de pek bir bilgim yok fakat bir elektrikçi çağırıp CAT6 kablonun ethernet uç yerine birine RJ-11 olacak şekilde kablo yaptırıp telefon kutunuzdan modeme getirmeniz gerekiyor.
Yani evet, mesafe kısaysa FastPath moduna alırlarsa hattı, ping değerlerinde hatırı sayılır derecede iyileşme gözlemlenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı