İnternet hızını neler etkiler?

ArdaMert

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar benim internet hızım 1 ay öncesine kadar 20Mbps falan düştü. İnterneti komşumuzla ortak kullanıyoruz ve ana modem onlarda.1.kattan 5.kata kablo 2 tane kablo ile çekiyoruz interneti. Bu kablolarda gevşeklik falan olursa internet hızım etkilenir mi?

İki kabloyu bağdaştırıcı ile birleştiriyoruz.

Bildiğim kadarıyla kablonun uzunluğu hızını etkiler onun dışında modeme bağlanan cihaz sayısı sonra Wi-Fi (kablosuz) ile bağlandığın cihazın modeme olan uzaklığı gibi şeyler

Hocam zaten direk kablo ile bilgisayara bağlıyorum. Neredeyse 8 yıldır ortak kullanıyoruz ve son 4 yıldır 3-4MB arası indirme hızı vardı şu an 1.3-1.5 MB arası indirme hızım var.

Ortak kullanmayın sizde şifreyi değiştirin tek kullanın başkasıyla paylaşırsan zaten hız düşer ekstra yük bindirince YouTube falan gerisini sen düşün biz ortak olmadığımız halde yavaş asla tavsiye etmem Türkiye gibi bir yerde.

Ortak kullanmayın sizde şifreyi değiştirin tek kullanın başkasıyla paylaşırsan zaten hız düşer ekstra yük bindirince YouTube falan gerisini sen düşün biz ortak olmadığımız halde yavaş asla tavsiye etmem Türkiye gibi bir yerde.

Hocam galiba anlaşılmıyor söylediğim ortak kullanma derken ana modem onlarda ve biz modemden kablo ile 5.kata çekiyoruz yani şifreyi değiştirin derken tam anlamadınız galiba bir de 8 yıldır dert olmayan internetin son ay hızının düşmesi garibime gitti.

Hocam galiba anlaşılmıyor söylediğim ortak kullanma derken ana modem onlarda ve biz modemden kablo ile 5.kata çekiyoruz yani şifreyi değiştirin derken tam anlamadınız galiba bir de 8 yıldır dert olmayan internetin son ay hızının düşmesi garibime gitti.

Görmedim ama kendinize yeni modem alın, bağlatın bir zahmet.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı