@Mr_YAMYAM İntenetin Ankara'da daha hızlı olması gerekiyor.
Lakin ki öyle değildir...
Öyle bir kural yok.
Hızlı internet belli kurallara bağlıdır.
İlki altyapı meselesi. Bulunmuş olduğum site, dublex evlerden oluştuğu için fiber altyapısı kurulamıyor. Daha doğrusu fiber altyapısı için dağıtım kutularından her konut için ayrı ayrı konulması gerektiği için, hiçbir firma buna yanaşmıyor. Çünkü bu dağıtım kutularının belli bir maliyeti bulunmaktadır ve ISS'ler bu maliyetten kaçınıyorlar. Çünkü bu kutuları birisi kursa bile kullanıcılar hizmet gereği başka bir firmayı bile tercih edebilirler.
İkinci mevzu ise Türkiyede gerçekten kaliteli hizmet verebilme anlayışı yoktur. Tek anlayış, nasıl daha çok kazanırım düşüncesidir. Avrupa ülkelerinde bu anlayış belli kurallarla denetlendiği için, firmalar rahatlıkla üst seviye donanımları kullanabilmektedirler.
Ben Türkcell hizmetini aldığım yıllarda indirme hızım 10Mb/sn, yükleme hızım 3-4Mb/sn lerde iken, şimdilerde bu hızım neredeyse yarı yarıya düşmüş durumdadır. Adamların umurunda bile değil. Özellikle yavaşlatıyorlar ki, başka operatöre geçeyim diye. Çünkü yeni bir hizmet almak için devlete vergi ödemek zorundayım. Şimdiye kadar Türkcell'in iki hattı için yeterince vergi ödedim zaten. Türkcell, taahüt bitiminde vergiler bitmesine rağmen, daha ucuz hizmet bedeli vereceğine, daha fazla ücret talep ettiği için hatlarımı ön ödemeli sisteme geçirmiştim.
Diğer operatörlerde de durum çok farklı değil. AKK uygulamasının muallakta olması, bazı servis sağlayıcıların uyanık davranmasına sebep oluyor. Aylık almış olduğumuz internet paketi biterse, artık interneti durdurmayıp, kota aşımı yapmamıza teşvik ediyorlar.
Bu sayede MB başına ücret talep ederek kazıklama amacındalar.