İnternet Hızınız Kaç Mb/Sn ?

Türk Telekom Hipernet Limitsiz 24 Mbps 100 GB internet
3254157287.png

Önerir misiniz? Kablo Netle arada kaldım. Kablo netin sinema paketi var diye 10 lira daha verip daha kötü internet almak istiyor babam.
Altyapı sorunlu değil ise öneririm. Yeni hat bağlayacaksanız tek sıkıntı TT çalışanları geç geliyor. 2 hafta kadar sürebiliyor. Arıza yaşarsanız yine geç gelirler ama başlarında beklersen sorununu çözerler. Yani sabrını test edecekler. Taahhüt yok, AKN yok. Sinema paketi olacak diye kötü internet kullanmaya gerek yok. AKN yok sonuçta, istediğiniz kadar film indirirsiniz.

İçinizde en fukara benim galiba :D

4-5 yıl kadar önce ttnet ile büyük kavgalar yaptığımdan beri 3G mobil internet kullanmaktayım.
Oldukça pahalı. Önceleri taahütlü aylık 8GB kullanıyordum. Servis sağlayıcı firma taahütüm bitince cazgırlık ettiği için, ben de hattımı ön ödemeli olarak değiştirdim.
3 aylık 15GB için yaklaşık 90TL ödüyorum. Sadece internet ihtiyaçlarım için yeterli oluyor.
3G modemim oldukça pahalı bir modemdir.
NET.png

3g.png

Tüm servis sağlayıcılarda kullanılabiliyor. Baz istasyonuna 10Km uzakta olsam da rahatlıkla iletişim sağlayabiliyor.
Hız testine bile gerek olmaksızın kendi arayüzünden band genişliğini ölçebiliyorum. Herhangi bir dosya indirirken arayüze girmem yeterli oluyor.

Hocam fukaralık değil de hızınız bayağı düşükmüş. Çok uygun fiyatlara daha güzel internet hizmeti alabilirsiniz. :)
Cıks, alamıyorum.
Altyapımız ancak ADSL 8Mb/sn destekliyor. Site geniş alanda kurulu olduğu için de yüksek hızlı internet imkanı bulunmuyor.
8Mb ADSL de alınabilecek max. hız da zaten 6Mb/sn dovnload ve 0.75Mb/sn uploadtır.
Benim sistemde en azından upload yüksek, dolayısı ile yüklemelerimde zaman kaybı olmuyor.

@Mr_YAMYAM İntenetin Ankara'da daha hızlı olması gerekiyor.
Lakin ki öyle değildir...
Öyle bir kural yok.
Hızlı internet belli kurallara bağlıdır.
İlki altyapı meselesi. Bulunmuş olduğum site, dublex evlerden oluştuğu için fiber altyapısı kurulamıyor. Daha doğrusu fiber altyapısı için dağıtım kutularından her konut için ayrı ayrı konulması gerektiği için, hiçbir firma buna yanaşmıyor. Çünkü bu dağıtım kutularının belli bir maliyeti bulunmaktadır ve ISS'ler bu maliyetten kaçınıyorlar. Çünkü bu kutuları birisi kursa bile kullanıcılar hizmet gereği başka bir firmayı bile tercih edebilirler.
İkinci mevzu ise Türkiyede gerçekten kaliteli hizmet verebilme anlayışı yoktur. Tek anlayış, nasıl daha çok kazanırım düşüncesidir. Avrupa ülkelerinde bu anlayış belli kurallarla denetlendiği için, firmalar rahatlıkla üst seviye donanımları kullanabilmektedirler.
Ben Türkcell hizmetini aldığım yıllarda indirme hızım 10Mb/sn, yükleme hızım 3-4Mb/sn lerde iken, şimdilerde bu hızım neredeyse yarı yarıya düşmüş durumdadır. Adamların umurunda bile değil. Özellikle yavaşlatıyorlar ki, başka operatöre geçeyim diye. Çünkü yeni bir hizmet almak için devlete vergi ödemek zorundayım. Şimdiye kadar Türkcell'in iki hattı için yeterince vergi ödedim zaten. Türkcell, taahüt bitiminde vergiler bitmesine rağmen, daha ucuz hizmet bedeli vereceğine, daha fazla ücret talep ettiği için hatlarımı ön ödemeli sisteme geçirmiştim.
Diğer operatörlerde de durum çok farklı değil. AKK uygulamasının muallakta olması, bazı servis sağlayıcıların uyanık davranmasına sebep oluyor. Aylık almış olduğumuz internet paketi biterse, artık interneti durdurmayıp, kota aşımı yapmamıza teşvik ediyorlar.
Bu sayede MB başına ücret talep ederek kazıklama amacındalar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı