İnternet IP konumunun farklı gözükmesi neden kaynaklanır?

Bunun superonline ile alakası yok. Ankara gözükmesinin sebebi bağlandığınız siteye Ankara'daki sunucudan çıkış yaparak bağlandığınız için öyle görünüyor. Bende TurkNet kullanıyorum ve Konya'daymışım gibi görünüyor.

İstanbul'da olmama rağmen Ankara olarak gözüküyor. İlk defa yaşıyorum. Superonline'da aynı sorunu yaşayan var mı?
IPV4 kullaıyorsanız ortak IP sunucusu Ankara'da olabilir. Artık IPV4'de tekil port açılamıyor, IPV6'ya geçmek lazım.

İstanbul'da olmama rağmen Ankara olarak gözüküyor. İlk defa yaşıyorum. Superonline'da aynı sorunu yaşayan var mı?
CGNAT paylaşım doluluğundan ötürü İSS paylaşımı orada yapmış olabilir, konumunuzu gösteren araç önceki kayıtlara göre hatalı bakıyor olabilir ama her türlü Türkiye üzerindesin.

Bunun nedeni load balancing isimli teknolojidir. Elbette sizi gerçek konumunuza fiziksel olarak daha yakın bir yerden dışarıya çıkarabilir ama size yakın olan cihazlarda çok yüklenme olduğu durumlarda sizin daha düşük gecikmeli bağlantı kurabilmeniz için en düşük gecikmeli&en az cihazdan geçerek hedef sunucuya bağlanmanızı sağlar. Bu durum hiçbir sorun teşkil etmez, aksine size daha iyi bir deneyim sunar.
Bunu farklı şekillerde test edebilirsiniz: windows kullanıyorsanız cmd'de "tracert X" şeklinde x yerine www.google.com gibi bir site ismi yazarsanız google sunucularından birisine hangi cihazlardan geçerek gittiğinizi görebilirsiniz. Uyarıyorum: bu trace çıktısını internette paylaşmayın. Paylaşsanız dahi ilk 3-5 hop noktasının ismini gizleyin.

Bende de değişiklik olmuş dün. Başka şehirdeyim ama Bursa gösteriyor.
Bu değişiklikler kime yaradı bilinmiyor. Zaten cgnat sorunu var bi de üstüne bu değişiklik speettest sonuçlarına göre 5-7 MS Ping artışı getirdi ki zaten Ping sonuçları yüksekti speettest valve gibi .
8-10 ay kadar önce ve geçen hafta denemek için statik ip aldım cgnat tan kurtarmıştı ama Ping artışı olmuştu iptal ettim. Şu an statik ip aylık 100 TL .
Ttnet 35/5 VDSL ile vallahi en ufak sorun yoktu. Bu nasıl fiber ?
:)

Dünden beri 5-7 MS Ping artışı var ki zaten yüksekti. Engel sansür vs bunları demiyorum bile.
Türkiye içindeki bağlantılarda uçurur kaçırır ama yurtdışı bağlantılarda çıldırtır.

0CAD4F8E-E143-4888-A2B3-3797C29202ED.jpeg
8AB5573D-D276-414B-A751-75152819EA28.jpeg
D7E2F3F8-0535-4062-AAD6-64484E6D6AD9.jpeg
1891576B-6BC5-4AEF-84A9-3B57C73D10EA.jpeg
5D77965D-D884-4C6F-971A-102982598CC2.jpeg
C4AC7479-7F8E-4BC0-8BB1-0C6D2CBC7E9D.jpeg

Son düzenleme:
Bu konum değişimi yaşandığından beri sorun yaşıyorum, siteler çok yavaş yükleniyor. Superonline'ı arayıp düzelttiriyorum fakat bir süre sonra yine oluyor. Şu anda da Chrome haricinde uygulamalarda internet çalışmıyor.

Modemi kapatıp açarak bir kaç kere IP'yi değiştirdim konum farkı düzeldi ama üstte yazdığım gibi farklı sorunlar var.

Hatta speedtest bile yapamıyorum.
1701981909961.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı