İnternet kablosu kasaya yetişmiyor

qoLLardo

Kilopat
Arkadaşlar evi baştan düzenliyorum fakat şöyle bir sıkıntım oldu. Modem yine odam da yer alıyor fakat ben odayı aşağı taşıdım ama modem, dışardan gelen kablonun kısa kalmasından ötürü orada kaldı. İnternete, bilgisayarımdan şu aralar kendi telefonumun internetini modem olarak kullanıp bağlanıyorum. Bu sorunu en bas, t yoldan nasıl çözebilirim? Yeni bir kablo mu çektirmeliyim buraya yoksa daha alternatif çözümler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de dubleks evde otuyorum, siteyi yaparken Türk Telekom evlere kadar fiber getirmiş ancak girişte bırakmış. O yüzden modem girişte kaldı. Kullandığım masa üstü PC ise üst katta

Yukarıdaki linkte vermiş olduğum ürünü aldım, modemden kısa bir ethernet kablosu gönderdim buna ve kendi odama taktığım 2.cihaza da bir wi-fi router bağlayıp 2. kata tamamen internet dağıttım.

Hiç hız düşümü yaşamadım, 50mbit fiber kullanıyorum sadece hız testi yaptığımda TT server'a ana modemden 7ms giderken üst katta 9ms gidiyor ortalama. Hız aynı

Ben 2 ethernet kablosunu birbirine bu şekilde bağladım, her hangi bir performans kaybı yaşamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20191030_232001.jpg
    IMG_20191030_232001.jpg
    703,3 KB · Görüntüleme: 113
  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    6,8 KB · Görüntüleme: 95
Ben de dubleks evde otuyorum, siteyi yaparken Türk Telekom evlere kadar fiber getirmiş ancak girişte bırakmış. O yüzden modem girişte kaldı. Kullandığım masaüstü PC ise üst katta

Yukarıdaki linkte vermiş olduğum ürünü aldım, modemden kısa bir ethernet kablosu gönderdim buna ve kendi odama taktığım 2.cihaza da bir Wi-Fi router bağlayıp 2. kata tamamen internet dağıttım.

Hiç hız düşümü yaşamadım, 50Mbit fiber kullanıyorum sadece hız testi yaptığımda TT Server'a ana modemden 7ms giderken üst katta 9ms gidiyor ortalama. Hız aynı

Ürünü ilk kez görüyorum ve harika bir şeymiş. Merak ettiğim bir şey var, bu ikinci cihaz Wi-Fi görevi de görüyor mu? Yani demek istediğim şey tam olarak, birinci cihazı modeme takıp, ikinci cihazı evin herhangi bir yerine takıpta o ikinci cihaz üzerinden telefona Wi-Fi aracalığıyla interneti bağlayabilir miyim?

Ürünü ilk kez görüyorum ve harika bir şey miş. Merak ettiğim bir şey var, bu ikinci cihaz Wi-Fi görevi de görüyor mu? Yani demek istediğim şey tam olarak, birinci cihazı modeme takıp, ikinci cihazı evin herhangi bir yerine takıpta o ikinci cihaz üzerinden telefona Wi-Fi aracalığıyla interneti bağlayabilir miyim?

Şu üründe cihazlardan 1 tanesinin Wi-Fi görevi de var. Ancak ne kadar performanslı olur bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı