İnternet Kafe için Sistem Başına 6000 TL Bütçeyle GTX 1050 TI ve GTX 1060'lı Bilgisayar Toplamak

120.000 TL bütçe ile aslında 20 masa yerine 15 falan yapıp çok daha iyi bilgisayarlar ile sistemler kurup saat ücretlerini bir tık arttırarak ileride masa eklemeyi düşündünüz mü?
Arkadaşa kesinlikle katılıyorum çok mantıklı 1060 yerine 1070 alabilirsin veya daha lüks bir ortam oluşturulabilir tabi konu sahibine kalmış birşey.

1. Resimde i5 8100? Ufak bir hata olmuş sanırım.
Haha, gerçekten öyle olmuş. Düzenlerim birazdan.

1050Tİ olan sistemlere 8GB RAM yapılabilir, ama diğerlerine 16GB öneririm.

Son düzenleme:
i5 - 8400
Asus Prime H310M DDR4 2666 Mhz
Galax GeForce GTX1070TI 8GB 256Bit GDDR5 EX O.C Sniper White Extreme Overclocked Ekran Kartı (70ISH6DHN1WS)
8 GB 2400 Mhz Ram
600W+80 Psu
1 TB HDD

Monitörle falan 6000 denk gelir. Belki 100 200 fazla cıkabilir , ama değer.

Teşekkür ederim. Ekipman dahil 6000 TL olarak bütçe ayarladım.
120.000 TL bütçe ile aslında 20 masa yerine 15 falan yapıp çok daha iyi bilgisayarlar ile sistemler kurup saat ücretlerini bir tık arttırarak ileride masa eklemeyi düşündünüz mü?
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 15 masa olmasa bile 17 18 masaya düşürürsem ekran kartı monitör veya ekipman kalitesini arttırabilirim. Ama ne kadar sürede aradaki farkı amorti ederim bilemiyorum.

6000 TL ile GTX 1060 3 GB , Ryzen 3 1300X , B350 anakart , 16 GB RAM kullanabilirsin. Bir de 21.5 inç bir monitör alırsın. Teknobiyotik sitesinden topladım ve 5100 ediyor. Kalan bütçeyi de ekipmanlara ayırırsın.
Bu gayet yeterli bencede ekipmanlarıda ışıklı mışıklı yapın kafenin adındada bir yerlerde mutlaka gamer yada gaming falan geçirin karınız garanti artar

İnternet cafe açan arkadaşlara bir sorun. Bu tarz ürünleri bizim gibi müşteri olarak almıyorlardır yani belirtilen fiyatlardan daha ucuza alınıyordur sonuçta toplu alım ve bir iş için yapılacak bir şey. Yani internet cafe yada iş için anlaşmalı bilgisayar satan firmalar vardır daha ucuza.

Düşük bütçeli sisteme 8 yüksek bütçeliye 16GB ram koyun ki insanlar "aa bak birazcık daha pahalı olanda 2 kat ram var bunda takılayım" desinler
çok yardımcı olamadım ama benim de aklım buna yetiyor işte :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı