Evimize yeni internet çekildi. Kutusu bina girişine takıldı. Aşağıdaki fotoğrafa bakarak altyapımın FTTB mi FTTH olduğunu nasıl anlarım?
Son düzenleyen: Moderatör:
Sarı kablolar her eve birer taneymiş. Öyle söylediler de ben bilmiyorum o yüzden sordum. Teşekkür ederim.Sağdaki kabloların abonelerin evine giden fiber kabloları olduğunu varsayarak FTTH olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olsun.
Nasıl anladınız acaba merak ettim de.
Bu koyulan kutu OFDK'dır, yani Dağıtım kutusu, bu kutu üzerinden daireye obk çekilir, çekilen obk'da ONT'de sonlandırılır.Nasıl anladınız acaba merak ettim de.
Teşekkür ederim ilginize.Bu koyulan kutu OFDK'dır, yani Dağıtım kutusu, bu kutu üzerinden daireye obk çekilir, çekilen obk'da ONT'de sonlandırılır.
Teşekkür ederim.Ftth bu hayırlı olsun. Bu kutu her firmada çeşitli kısaltmalar ile tanımlanır. Turkcell Superonline bu kutuya BASK ( Bina altı sonlandırma kutusu) Telekom OBDK ( Optik bölücülü dağıtım kutusu) der. Mavi renkli konnektörler ( SC/UPC ) telekom ftth burası. Turkcell ve Türksat yeşil renkli SC/APC leri kullanır.
Kurulan (fotoda görülen) sistem kesinlikle FTTH (=Eve kadar fiber). İsterseniz T.Telekom'dan (ya da altyapısını kullanan alternatif ISS'lerin bazılarından) 1000 Mbps/50 Mbps (DL/UL) Fibernet kullanabileceksiniz.Evimize yeni internet çekildi. Kutusu bina girişine takıldı. Aşağıdaki fotoğrafa bakarak altyapımın FTTB mi FTTH olduğunu nasıl anlarım?
Eki Görüntüle 2253564
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.