İnternet neden Skeuomorphism'den Flat Desing'a geçti?

wombat

Hectopat
Selam bugün sosyal medyadaki uygulamaların eski ve yeni logolarına bakarken çok dikkat çeken bir detayla karşılaştım 2016 ve öncesindeki çoğu logonun skeuomorphismden (gerçeğe en yakın tasarımdan) flat desing a (sade tasarıma) geçtiğini gördüm buna sade logoların daha da sadeleştirilmesi de dahil sizce neden internet, sosyal medya böyle dev bir değişikliğe gitti bunun zevklerle pek alakası olduğunu düşünmüyorum ama sizden de yorum almak isterim.

Sadelik akılda kalıcılığı arttırıyor. Bu da daha iyi reklam demek.

Logolardan bahsediyorsun sen galiba. Diğer arkadaşların dediği gibi akılda kalıcılık için olabilir. Benim daha çok sinirimi bozan olay insanları bile saçma sapan çizmeleri. Mesela bu görselin bu şekilde olmasının sebebi çok açık. Neymiş efendim yok beyaz yaparsak ırkçı derler, siyahi yaparsak diğer taraftan linç yeriz gibi bir sürü saçmalıklar düşünüyorlar. Yok buraya erkek koyduk kadın koymazsak feministler linçler, yok kadını şişman yapmayalım yaparsak kadınları böyle mi gösteriyorsunuz derler gibi şeylerden korktukları için olabildiğince herkesi memnun edebilecekleri şekilde çiziyorlar. Hiç birinin cesareti kalmamış. İlk başlarda orijinal geliyordu ama bütün markalar bunu yapmaya başladıkları zaman çok sıradanlaşıyor.
0_2I8TznZGs8VBDbgX.png

61799d3c72571e559a37dbdf_shutterstock_1957665379.jpeg

Bazıları vücutları bile insana benzetmeye uğraşmıyorlar.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama benim tahminim şu:

Yeni nesil, özellikle Z ve sonraki Alfa kuşağı, mesajları daha doğrudan almak istiyor çünkü çevrimiçi ve hızlı bir dünyaya doğdular. Önceki nesillere göre her şeyi daha hızlı tüketiyorlar. Markalar ise giderek yetişkin olan ve artık günümüzün genel tüketici profilini oluşturan bu kuşaklara cazip gelmek için, logolar üzerinden vermek istedikleri mesajları buna göre güncellemiş olabilirler. Yani daha komplike, karmaşık logolar ve mesajlar yerine, bu yüzyılın ve onun nesillerinin tüketim eğilimlerine uygun, daha net, açık, sade, algılaması basit ve hızlı benimsenip tüketilebilir/kullanılabilir bir marka algısı oluşturmak için logolarını da sadeleştirmiş olabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı