İnternet paket kaybı nasıl çözülür?

Yaklaşık 1 aydır aynı sorunu yaşıyorum mahallemize daha 4 ay önce yeni saha dolabı koyuldu bir problem yoktu her şey harikaydı ama son 1 ay içerisinde LoL'de pingim olmadığı halde anlık takılmalar oluyordu farklı oyunlarda da denedim CS2 valoran paket kaybım olduğuna eminim karakterim kayıyor gibi oluyordu sonra birkaç test falan yaptım ara sıra paket kaybımın anlık %70'lere fırladığını ve tekrar 0'a düştüğünü gördüm sanırım bu takılmalar o zamanlarda oluyordu statik IP almayı denedim düzelmedi modem değiştirdim düzelmedi saha dolabı ile aramdaki mesafe 400M 50 download 15 upload kullanıyorum son olarak yeni saha dolabından interneti aldığım kablolar yani o 400M 30 yıllık kablolardan geliyor ama 3 aydır bir sorun yoktu bu bilgiyide düşeyim

hiç bir şekilde düzelme olmuyor ya bende internet bile değiştim olmadı. Çözüm gelmiyor artık tek kalan şey monitör değişmediğim onlada alakası yoktur

Hocam dedigim GPON degerlerini atarsaniz belki yardimci olabilirim ya da forumturknet sitesinde konu acarsaniz yardimci olacaklardir orada daha bilgili kisiler var.

U1-U2, D2-D3 Bunlar ne oluyor hangisi benim gerçek doğru değerlerim?

Dosya Ekleri

• fqwfqwfq.PNG
    22,6 KB · Görüntüleme: 49
Siz VDSL kullaniyorsunuz şu anda hat zayiflamaniz yüksek ic tesisatinizi kontrol etmeniz gerekiyor bu yuzden ping ve packet loss yasiyorsunuz forumturknet sitesinde konu acarsaniz yardimci olacaklardir orada daha bilgili kisiler var.

İstediğiniz görüntü bu mu acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-25 233233.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 48
Vay be birileri konuyu hortlatmış geçen yılın başlarında bende paket kaybı sorunu yaşamıştım devasa paket kayıpları ve laglar yaşıyordum saha dolabı ile evim arasındaki kablolar bir hayli eskiydi 25-30 yıllık... Türk Telekom'a durumu bildirdim incelemeleri yapıp aradaki kabloları komple değiştirdiler bir anda bütün paket kayıpları laglar vs. sanki sihirli bir değnek değmiş gibi bütün sorunlar ortadan kalktı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…