İnternet paket kaybı

Jy3n

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
Selamlar, internetimde günde bir hata değeri durduk yere artıyor. Modemi kapatıp yeniden açtığım zaman hata değeri sıfıra düşüyor ve paket kaybım gidiyor.

Bu durumu çözmek istiyorum, tahminim kadarıyla kablolarda sorun var ama modemi kapatıp açmamla düzelmesi mantıklı mı acaba?

1621753641458.png

(Bu konuda emin değilim peşin peşin diyeyim) mantıken hattan gelen değeri modem aç-kapa düzeltemez ama modemi aç-kapa bulunan değeri sıfırlayıp yeniden bulana kadar iyi gösteriyor olabilir, değerlerine baktığımda "snrmargin" değerin normal (düzeltme yaptım yanlış yere bakmışım), bu snrmargin düzgün olduguna göre, bir de hat zayıflama değerin oldukça düşük olduguna göre, belki anlık yaşanan olay snrmargin yükselmesidir diye varsayım yaparak ilk önce internet paket hızını düşür, eğer işe yaramaz ise destek ekibine yazman daha makul olacaktır, gelip kablolarını vs. kontrol ederler, tahminimce öyle zor bir durum olmaz basit bir şey çıkar.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Geçenlerde sorunla ilgili hata raporu oluşturdum arayıp beni modemden mtu değerini düzelttiler sonra düzeldi şimdi sorun tekrar başladı acaba mtu değeriyle alakası olabilir mi?

Geçenlerde sorunla ilgili hata raporu oluşturdum arayıp beni modemden mtu değerini düzelttiler sonra düzeldi şimdi sorun tekrar başladı acaba mtu değeriyle alakası olabilir mi?

Zannetmem kopmalar modemden olmaz eğer parametreleri düzgünse eğer modemden kaynaklandıgını düşünüyorsanız bir reset atmanızda fayda var, ama dediğim gibi kopmalar modemden olmaz gibi, bir de bir sorum olacaktı bu ekran fotoğrafı kopma oldugu anmı normal an mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı