İnternet paketim 16 Mbps olmasına rağmen TurkNet altyapı sorgulama 11 Mbps gösteriyor

ekocyka

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
340
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 16 Mbps internet kullanıyorum ancak TurkNet altyapı sorgulama 11-16-44-50 Mbps gösteriyor alabileceğim Max hızı internet altyapım VDSL2+. ISS'm Türk Telekom. Alacağım Max hızı nereden öğrenebilirim?
 
Modeminiz üzerinden xDSL bilgilerine ulaşırsanız, altyapınızın desteklediği maksimum değeri görebilirsiniz. En doğru veriye buradan erişirsiniz.

Benim altyapım tüm sitelerde 79 MBPS olarak gözüküyor, fakat ben SNR Margin değerlerimi yapılandırarak 95 MBPS'ye ulaştım. En temiz değere kendin ulaşırsın. Hiçbir yeri aramana veya site kullanmana gerek yok. Herkesin evine aynı internet gitmiyor nasıl olsa.

xDSL bilgileri şuna benzer:
1635522318301.png
 
Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini ararsan sana alabileceğin hızı söylerler. Altyapıların %90'ı onların olduğu için en net cevabı onlar verecektir.
 
Speedtest çok kişi bağlandığından dolayı böyle gözüküyor.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-10-29_184734.png
    resim_2021-10-29_184734.png
    344,4 KB · Görüntüleme: 62
  • Ekran Görüntüsü (10).jpg
    Ekran Görüntüsü (10).jpg
    119,5 KB · Görüntüleme: 68
Türknet altyapı sorgulamasında şu aralar saçmalamaya başladı. Bir ay önce taşındığım adresimde, son üç ay içinde farklı tarihlerde yaptığım sorgulamalarda sırasıyla 82, 100 ve 92 Mbps indirme hızı sonuçlarını gösterdi. Netspeed ise sürekli olarak 82 Mbps göstermekte. Geçen ay taşındıktan hemen sonra nakil işlemini tamamlandığında 82 Mbps hızı alabildim.

Farklı İSS'lerden sonuç almaya çalışın.
gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama
 
TurkNet altyapı sorgulamasında şu aralar saçmalamaya başladı. Bir ay önce taşındığım adresimde, son üç ay içinde farklı tarihlerde yaptığım sorgulamalarda sırasıyla 82, 100 ve 92 Mbps indirme hızı sonuçlarını gösterdi. Netspeed ise sürekli olarak 82 Mbps göstermekte. Geçen ay taşındıktan hemen sonra nakil işlemini tamamlandığında 82 Mbps hızı alabildim.

Farklı ISS'lerden sonuç almaya çalışın.
gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama

Hocam Netspeed 44 Mbps gösteriyor.
 
Hocam Netspeed 44 Mbps gösteriyor.
Eğer siz şuan VDSL2 portundan hizmet aldığınıza eminseniz, Türknet'in böyle saçma sonuç göstermesinin diğer bir ihtimali de var. Böyle bir şeyi daha önce duymuştum. İsterseniz doğruluğunu bir de siz araştırın:

Muhtemelen sizin mecranızda şu an yeni bir -Türknet- aboneliğe verilebilecek boşta VDSL portu kalmamıştır. O sebeple yeni aboneliğe VDSL erişim sağlanması şu an mümkün olmadığından en yakın santralden ADSL aktivasyonu için tahmini hız ölçümü yapmıştır. 16'dan 11 Mbps değerine düşmesi de santralin epey uzak olduğunu gösteriyor.

Başka bir deyişle VAE altyapı sahibinin (Türk T*lekom) alternatif İSS'ler için sunduğu bir port sayısı kotası vardır. Türknet, sizin bölgenizde kendisine ayrılan sayıyı doldurmuş olabilir. Size VDSL porttan hizmet veremeyeceğini bildikleri için alamayacağınız hizmeti söylemez. O sebeple ADSL alternatifi sunuyor. Başka İSS'lerde VDSL portta ve daha hızlı çıkıyorsa onlar için ayrılmış boş port olabilir.

Sonuç olarak, Türk T*lekom ile devam etmek istemiyorsanız, Netspeed, Millenicom, Gıbırnet vs. alternatiflere bakabilirsiniz. Veyahut bir hata var mı diye Türknet'i arayabilir veya mail atabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı