Secure Boot sonrası Gigabyte A520M K 1.0 V2'de soft lock mu var?

Ceenga

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
DDR4 8+8 16GB
Ekran kartı
GigaByte RTX 4070 Windforce 12GB OC
Anakart
GIGABYTE A520M K 1.0 V2
İşlemci
R5 5600X
Merhaba, Gigabyte A520M K 1.0 V2 ürününü yaklaşık 1 hafta önce aldım. Secure Boot açabilmek için customa kadar ilerleyerek pk keylerini factory çekerek açabildim. Bir süredir kullanıyordum, gece bilgisayarı açtığımda USB portları dahil anakarta bağlı fanlar hariç hiçbir şeyden tepkime alamıyordum. Araştırma sonucu soft lock olabileceğini öğrendim. Clean CMOS dahil her şeyi denedim (işlemci fanı söküp daha düzgün takmak dahil). İşlemciyi sökmeye çalıştığımda işlemci kendini bırakmadı bundan kaynaklı olabilir diye de düşünmüyor değilim ama temel sorun soft lock gibi. İşlemcim R5 5600X silent ile birlikte kullanıyorum. Force BIOS yükleme gibi bir durum mümkün mü çünkü ekrana hiçbir şekilde müdahale edemeyeceğim (klavye ve görüntü olmayacağı için). Yahut bana destek olabileceğiniz bunu yapmalısın düzelebilir dediğiniz ekstra bir durum var mıdır? Arkadaşımdan işlemci ve ekran kartı alarak denesem çözebilir miyiz? Tüm çözüm önerilerine açığım, geçen her zaaman kaybıma gibi bir durum. Son çarem servis.

Sorun Secure Boot kaynaklı olsa pk ayarından sonra görüntü vermezdi, olayın onunla alakası olmamalı.

Tek RAM takılıyken BIOS sıfırlayıp açın sistemi, RAM'lerin pinlerinde kararma varsa yumuşak bir silgi ile silerek parlatın.
Tek ram denemesi, slot değiştirme, anakart kablosunu çıkarıp takma, bios pili çıkarıp bekleme, cmos, bios pili+cmos, temizlik denemelerini yaptım sorun çözülmedi.

Buzzer var mı anakartta veya kutusunda? Sistemi açtığınızda öten şey.
Hiçbir ses veya ışık göstergesi yok (varsa etkileşim yok var diye biliyorum) kasayı açabiliyorum ama kesinlikle kapatamıyorum. Bu olay yaşanmadan kısa süre önce yani farketmem şöyle oldu klavyem sönük ama pc çalışıyordu. Klavyeye bastığımda klavye ışığı yanıyor kısa süre sonra sönüyordu. Sonrasında fark edip kapattım (kapanmadığı için psu switchinden) sonrasında her denemede switch kullanmak zorunda kaldım. Riskin farkındayım fakat farklı alternatif bulamadım.

Hiçbir ses veya ışık göstergesi yok (varsa etkileşim yok var diye biliyorum) kasayı açabiliyorum ama kesinlikle kapatamıyorum. Bu olay yaşanmadan kısa süre önce yani farketmem şöyle oldu klavyem sönük ama pc çalışıyordu. Klavyeye bastığımda klavye ışığı yanıyor kısa süre sonra sönüyordu. Sonrasında fark edip kapattım (kapanmadığı için psu switchinden) sonrasında her denemede switch kullanmak zorunda kaldım. Riskin farkındayım fakat farklı alternatif bulamadım.
Pc çalışma etkenine ekleyeyim görüntü yoktu klavyeden etkileşim sadece rgbde vardı. Bilgisayar çalıştığında portların çalışmadığını anlamam rgbler ve ethernet kablosunda ışık yanmaması oldu. Intg ekran kartı 5600x de var mı bilmiyorum ama hdmi kablosunu anakarta takarak ekran kartsız açmayı da denedim (ekran kartlı da denedim) olmadı

Bu sorunu direkt tespit etmek çok zor, PSU, ekran kartı, anakart olarak deneme yapılmalı.

Bana PSU sorunu gibi geldi.
Muhtemel fakat yeterli gücü bugüne kadar alabiliyordu fan çalıştırma durumu da stabil hızda bios boot kısmına geçememekte bilgisayar psu olabileceğini düşünemedim açıkçası bu durumda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı