İnternet sağlayıcı önerisi

xWizz

Hectopat
Yer
İstanbul
İstanbul, Bakırköy'de oturuyorum ve 50 Mbit VDSL Superonline kullanıyorum. Download konusunda aslında bir sıkıntım yok, teknik bir problemde pek yaşamadım. Fakat Online oyunlarda, ping değerleri hiç iyi değil. CS'de alman sunucularında eskiden 40 45 alırken, şu an 55-60 almaya başladım. EA FC 24 oynarken, 55-60 ping aşağısı da göremiyorum. Maalesef altyapım maksimum VDSL destekliyor. O yüzden fiber kullanamıyorum.

Daha düşük ping için, TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum fakat müşteri hizmetlerinin kötü olduğunu ve kopmaların sıklıkla yaşandığını söyleyen arkadaşlarım olduğundan kararsızım. TurkNet'e de geçsem, download hızım vs hemen hemen aynı olacak. Ama ping değerlerimde sizce iyileşme olur mu? Yoksa boşuna riske girme, Superonline'dan devam et mi dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CS'de düşük ping istiyorsan Türknet ya da Telekom (Netspeed üzerinden) geçmeni öneririm. Superonline CS'de rezalet. Evimde Netspeed üzerinden Telekom altyapısı kullanan internet ve Superonline Fiber internet var. VDSL Telekom altyapılı internet CS'de Superonline Fiber'den 20 ping (42-62 konum Adana) daha düşük alıyor ama mesela Call of Duty Warzone'da pingler her iki sağlayıcıda da aynı. Oynadığınız oyunlara göre bir ISS'nin pingi diğerinden daha iyi olabiliyor.

CS'de düşük ping istiyorsan Türknet ya da Telekom (Netspeed üzerinden) geçmeni öneririm. Superonline CS'de rezalet. Evimde Netspeed üzerinden Telekom altyapısı kullanan internet ve Superonline Fiber internet var. VDSL Telekom altyapılı internet CS'de Superonline Fiber'den 20 ping (42-62 konum Adana) daha düşük alıyor.
Eski oturduğum yerde, Fiber Superonline kullanırken alıyordum zaten 40-45 ping. Düşün sen Adana'dan 40-60 arası alıyorum diyorsun, ben şuan ki VDSL ile 50 görürsem şükrediyorum. :D

Eski oturduğum yerde, Fiber Superonline kullanırken alıyordum zaten 40-45 ping. Düşün sen Adana'dan 40-60 arası alıyorum diyorsun, ben şuan ki VDSL ile 50 görürsem şükrediyorum. :D
1 aydır Superonline'in CS pinginde sorunu var. Almanya'ya Adana'dan 53 veriyordu fakat 1 aydır 62 civarlarında geziyor. Dediğim gibi VDSL ile düşünün Adana'dan 42 atıyorum Telekom ile. İstanbulda Telekom kullanan arkadaşım CS'de 32ms civarı alıyor. Turknet kullanan arkadaşım da var o da 35 civarı alıyor genelde.

1 aydır Superonline'in CS pinginde sorunu var. Almanya'ya Adana'dan 53 veriyordu fakat 1 aydır 62 civarlarında geziyor. Dediğim gibi VDSL ile düşünün Adana'dan 42 atıyorum Telekom ile. İstanbulda Telekom kullanan arkadaşım CS'de 32ms civarı alıyor. Turknet kullanan arkadaşım da var o da 35 civarı alıyor genelde.
Türk Telekom'a nedense biraz önyargım var. Ama dediğiniz ping olayını duymuştum. Peki bu TurkNet müşteri hizmetleri konusunda bir fikriniz var mı? Memnun olmayan baya insan var, ondan soruyorum. Zaten TürkNet'de bağlatsam, Telekom altyapısı ile bağlayacaklardır.

Türk Telekom'a nedense biraz önyargım var. Ama dediğiniz ping olayını duymuştum. Peki bu TurkNet müşteri hizmetleri konusunda bir fikriniz var mı? Memnun olmayan baya insan var, ondan soruyorum. Zaten TürkNet'de bağlatsam, Telekom altyapısı ile bağlayacaklardır.
Evet Telekom ile bağlanıyor fakat Türknet kendi çıkışlarını ve kendi omurgasını kullanıyor yurtdışına çıkışlarda. Netspeed kullanırsanız eğer Netspeed direkt her şeyi Telekom'dan kullanıyor. Turknet hakkında mh'ye sürekli erişememe sıkıntısı var ama Netspeed'de 24 saat erişebilirseniz telefonla. Memnun olmayanlar bir sorun çıktığında hemen ulaşılamaması falan olabilir yoksa sorunu çözeceklerdir.

Evet Telekom ile bağlanıyor fakat Türknet kendi çıkışlarını ve kendi omurgasını kullanıyor yurtdışına çıkışlarda. Netspeed kullanırsanız eğer Netspeed direkt her şeyi Telekom'dan kullanıyor. Turknet hakkında mh'ye sürekli erişememe sıkıntısı var ama Netspeed'de 24 saat erişebilirseniz telefonla. Memnun olmayanlar bir sorun çıktığında hemen ulaşılamaması falan olabilir yoksa sorunu çözeceklerdir.
TurkNet konusunda benim aklıma tek takılan soru, internet bir anda gitse ne zaman geri dönüş sağlayacakları vs. Kimse 2 3 gün internetsiz kalmak istemez çünkü. Superonline bu konuda yalan olmasın daha iyi. Aradığım anda genelde 1 gün içinde sorunları hep çözmüşlerdi. Belki de oturduğumuz bölgeden bölgeye de değişiyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı