İnternet sicili diye bir sey duymadım fakat yasalar internetide kapsıyor yapacağınız olumsuz hareketler karşılığını bulabilir.Başlıkta belirttiğim gibi internet sicili ya da siber sicil gibi bir şey var mıdır? Sanal ortamda yaptığımız şeylerin iş hayatına etkisi olur mu?
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Yasadışı şeyler yapmadım sadece bir başka forum da ( doğru olduğunu düşündüğüm) komplo teorileri ( girdiğimiz sitelerden dolayı " fişlenmek " gibi ) görmüştüm ve burada da sormak istedim.Kurum ve kuruluşların, özel şirketlerin ki yaptıkları iş ne olursa olsun kişilerin kazançlarını engellemek, zarar vermek, kesintiye uğratmak ya da erişimini engellemek yazılımsal, DDoS ve türevi işlemler ile bunları gerçekleştirmek özellikle yurt içerisinde bu saldırıları gerçekleştirmek küçük bir nokta dahi olsa evet zarara uğrayan kişi ve kişiler yasal yollara başvurarak ceza almanıza sebep olabilir. Normal olarak sicilinize işleyecektir. Yaptığınız her şeyin bir kaydı bulunuyor. Eğer bilgili ve ciddi olarak bu tür şeyleri iş edinmiş iseniz sadece zaman kazanırsınız ama yine işlemler gerçekleştirilecektir. Bunun dışında yeni yasanın kapsadığı, önceden belirlenmiş bütün suçlar içinde cezalandırılmanız olağan, yine sicil kaydınız olacaktır.
İşler eskisi gibi değil özellikle yurt içerisinde saydığım ve sayamadığım hukuka ve internet ortamında yasak, zararlı olan her şeyin cezası bulunmakta. Yurtdışından yurt içine ise eğer kişiler uğraşır ise günlerini alacaktır ama yine işlemler gerçekleştirilebilir. Gerçekleştirdiğiniz olay ya da olaylar nedir bilemem ama durumu anlatabilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.