İnternet sitesi yapmak

Satış yapılacaksa bir e-ticaret alt yapısına sahip olmanız gerek. Güvenilir olmalı ki sonuçta insanlar kredi kartı vs. ile satın alma yapacak. Hukuki olarak başınız ağrır. Tabi SSL gibi güvenlik önlemleri de alınmalı. E-ticaret için kendini ispatlamış çokça firma mevcut. Tabi ücretsiz altyapılarla kendiniz de oluşturabilirsiniz ama pek tavsiye etmem. İleride yaşayacağınız bir sıkıntıda başınız ağrıyabilir.

Satış değil de sadece tanıtım amacı var ise Wordpress gibi sistemlerle gayet başarılı siteler oluşturabilirsiniz.

Arkadaşlar amcam elektrik şirketi kurdu. Bana şirkete ait web sitesi yapmamı/yaptırmamı istedi. Fiyat önemli değil ama abartmamak kaydıyla kendim nasıl yapabilirim? Sitede elektrik ile ilgili parçaların(kondaktör, trafo vs.) satışı yapılacak.
Ürün satışları online mı olacak yoksa web sitesi katalog olarak kullanılıp satışlar web site harici mi yapılacak?

Ürün satışları Online mı olacak yoksa web sitesi katalog olarak kullanılıp satışlar web site harici mi yapılacak?

Online olacak. Mesela müşteri Siemens kondaktör alacak. Ürünü seçip sepetine ekleyip sanal pos ile ödeme yapacak. O tarz bir şey olmalı. Biz de siparişi görüp kargo ile gönderim yapacağız.
Yapmanız için öğrenmeniz çok uzun sürer.
İsimtescil, wordpress gibi firmalar hazır olarak vermiyor mu? Tasarım onlardan, biz de ürünleri rahatlıkla bir panelden yükleyip satışa sunma gibi.

Online olacak. Mesela müşteri Siemens kondaktör alacak. Ürünü seçip sepetine ekleyip sanal pos ile ödeme yapacak. O tarz bir şey olmalı. Biz de siparişi görüp kargo ile gönderim yapacağız.

İsimtescil, wordpress gibi firmalar hazır olarak vermiyor mu? Tasarım onlardan, biz de ürünleri rahatlıkla bir panelden yükleyip satışa sunma gibi.

Eyer Java Script, CSS, HTML vs. bilmiyorsanız, paralı olarak birine yaptırabilirsiniz.

İnternet üzeirnden satış yapmak için ilk önce firmanın online pos için ticaret odasına başvuru yapıp onay alması gerek daha sonrasında ödeme sistemini programayabilir web site içine entegre ederiblirsiniz.
Bu uğraşlardan kurtulmak için PayTR ve iyzico gibi sanal pos hizmeti veren firmalara gözatabilirsiniz. ödeme onların sistemi tarafından alınır ve faturalandırılır sizden satış başı belirli bir miktar komisyon alırlar.
Pos hariç yönetim panelli bir e ticaret sitesinin ortalama fiyatları 4-5bin lira civarıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı