Web Sitesi Yapmak ve Programlamak?

yiange28

Megapat
Makaleler
2
Kardesler ben %85 Html ve %70 Css biliyorum hatta bloggerinkine benzer tema yapabiliyorum. Ama 3. sahislarinkine benzer yapamiyorum cunku henuz Xml bilmiyorum. %40 Js biliyorum. Phpye İstanbul'a gidince baslayacagim.

Bana yapim surecini anlatir misiniz? Kendime kisisel bir haber blogu acmak istiyorum.

Tabiki bundan para da kazanmak istiyorum. Hobi olarak yapacagim ama vakit ayiracagim gerektigi kadar.

Bana yardim edersen sevinirim. İstersen ortak olup da acabiliriz :)

Birde sunu soracagim; mesela ben Blogger da blog actim buna kendi Html temami Xml ye cevirip nasil yuklerim? bilmemne.blogspot.com.tr alan adli sitem var diyelim ben buna bilmemne.com.tr adli domaini nasil verebilirim?

İyi forumlar.

Recep Abi birincisi bu ilk gercek sitem olacak, ikincisi kolaydan baslayip zora gitmek istiyorum veya belkide daha zor yoldue bu sordugum. İste bilmedigim icin sordum :)

Bunun ücretsiz yoluda var öncelikle dot.tk 'ya girip .tk uzantılı bir domain alıyorsun daha sonra google a free hosting yazıp aratıyorsun çıkan sonuçlarda kendine uygun bir 1, 2 aylık ücretsiz hosting buluyorsun ama şunu baştan söyleyim çoğu ücretsiz hosting firmaları .tk domain adını desteklemiyor (bir aralar co.cc de vardı o ne oldu bilmiyorum hala duruyo olabilir). Daha sonra bu hosting üzerinde wordpress kurulumu yapıp istediğin temayı entegre edersin yada istersen kendin bir websitesi yazıp yoluna devam edersin baktın site güzel oldu kullanışlı daha sonra bir hosting ve domain alır yoluna devam edersin :)

Php'e geçeceğin için WordPress.com - Burada Ücretsiz bir Web Sitesi ve Blog Sahibi Olun 'den ücretsiz bir blog oluşturabilirsin.
Html- Css biliyorsun php'e başladığında (html-css-php'i iyi bildiğini varsayarak) wordpress tema kodlamak senin için zor olmasa gerek. Gerek haber gerek blog olarak kullanacaksanız kesinlikle wordpress kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Domain alarak yönlendirme. O basit bir şey. Kafana göre .com.tr alan adını alamazsın ya şirketin var ise ya da isimsoyisim.com.tr alacaksan tc kimlik no ile com.tr alabilirsin.
.com 15-20 tl civarı fakat .com.tr biraz daha pahalı olacaktır. ".com" tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı