İnternet SNR Değerlerini Hesaplama

bahadiR^

Kilopat
Katılım
26 Mart 2014
Mesajlar
831
Çözümler
6
Ben internet hızımı yükseltmek istiyorum. Modem arayüzünden baktığımda en fazla 85 Mbps download alabileceğimi görüyorum. TürkNet'in 75 Mbps olan paketine geçmek istiyorum. Şu an internetimde kopma gibi herhangi bir sıkıntı yok. Biraz araştırdığımda SNR ve DB değerlerimin iyi düzeyde olduğunu gördüm. Eğer ben 75'lik pakete geçersem bu değerler ne kadar değişir? Bunu hesaplamanın bir yolu var mı? Çünkü olur da paket değişikliği yaparsam kopma falan yaşamak istemiyorum.
Hat değerlerim:

1586990627852.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerin gayet iyi. Herhangi bir kopma sıkıntısı yaşamazsın. Ben de Turknet 75 MBPS paketini kullanıyorum. Hız olarak sınırlara ulaşıyorum ve pingim CS:GO'da bile 40-50 arası. SNR Margin değerim 9-10'larda dolaşıyor üstelik.
 
İşte beni de o korkutuyor. Bazı kişiler SNR Margin değeri 10 seviyelerinde rahat kullanırken, bazılarının interneti kesiliyormuş. En azından şöyle bi 14-15 seviyesinde tutabilsem çok daha kafam rahat olur.
 
Hesaplama şöyle oluyor: 1 Mbit hız artışı demek 3 SNR değeri düşmesi anlamına geliyor. Fakat sizin durum biraz farklı gibi. Modeme gelen Max. hız 85 Mbit fakat SNR değerini 10 db olacak şekilde ayarlarsak alacağınız hız 40 Mbit civarı bir şey oluyor. Bina içi kabloları kontrol etmenizde fayda var.
 
@1mpR0sibbLe Yani dediğinize göre 75 yaptırmam çok sağlıklı olmaz gibi. 40 veya 50'lik paket seçeneği yok Türknet üzerinde. O yüzden bina içi kabloları güncellemeden hız artırmak çok mantıklı değil sanırım.
 
@1mpR0sibbLe Yani dediğinize göre 75 yaptırmam çok sağlıklı olmaz gibi. 40 veya 50'lik paket seçeneği yok Türknet üzerinde. O yüzden bina içi kabloları güncellemeden hız artırmak çok mantıklı değil sanırım.
Denemekten zarar gelmez. Turknet'te paket değişimleri tek tuşla yapılıyor zaten. Deneyin sorun çıkarsa hemen eski pakete dönersiniz.
 
15 SNR değerinin kalması imkansız.

Benim bildiğim 3 Mbps hızda bir 1 SNR düşer. Yanlışım varsa düzeltin ben böyle biliyorum.

Şu anda 23 SNR olmasından kaynaklı bu duruma göre hesaplanırsa eğer 8 SNR anca. 9 ile 10 arası olursa şükredin.

110 Mbps üzeri maksimum hız ile paket kızım 75 Mbps. Hat zayıflaması olmadığı halde 8.9 üzerine çıkamıyorum şu an. Bir ara 11.4 dB değerine kadar yükselmişti.

Altyapısal durum kötüleştiğinde çok sorun yaşarsın ben yaşıyorum.

Hattımı rezil ettiklerinden beri ne SNR kaldı nede denge kaldı hattımda.

50 Mbps üzerini düşünme bence. 15 civarı veya üzerinde SNR istiyorsan.
 
Önümüzdeki hafta hızı yükseltip deneyeceğim. Eğer sıkıntı olursa geri düşürürüm. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Kusura bakmayın konuyu uyandıracağım ama hızınızı yükselttikten sonra ne oldu, hatırlıyor musunuz SNR değerlerinizi?
75 Mbps olan pakete geçtim. SNR değerlerim indirme için 8-9-10, yükleme için (8 Mbps) 23-24-25 arasında değişiyor. Herhangi bir kopma veya internet yavaşlaması söz konusu değil. @ExarKun
 

Yeni konular

Geri
Yukarı