İnternet tarifesi önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lukass

Hectopat
Yer
İzmit
Selam.
Şu an Türk Telekom'da "16Mbps festivale devam 3" paketindeyim ve yaklaşık 80 gün sonra taahhüdüm bitecek. Bölgemde fiber yok VDSL kullanıyorum ve bana şu an sundukları teklif ilk 6 ay 260 son 12 ay 520 TL olarak gözüküyor, 16 Mbit hala yükseltme vermiyor. Turkcell'de ise "yalın VDSL hız şöleni" paketiyle 24Mbps internete ilk 3 ay 350 kalan 9 ay 430 TL teklif veriyor. Turkcell'e geçme kararı aldım şayet aklıma takılan bir konu var taahhütte.

"Kampanya kapsamında verilen modemler stoklarla sınırlıdır ve Turkcell Superonline mülkiyetindedir. Kampanya kapsamında tüm vergiler dahil 28 TL modem kullanım ücreti alınmaktadır. İlgili ücret kampanya fiyatları bölümünde gösterilen tablodaki kampanya fiyatına dahildir. Modem Turkcell Superonline mülkiyetindedir ve abonelik sonunda modem geri teslim edilmelidir. Aksi durumda taahhütname de veya hizmet formunda belirtilen süreç uygulanır. "

Yazan bölüme göre sadece onların verdiği modemi kullanmak zorundayım sanırım. Ben onların vereceği modemi kullanmak istemiyorum şartları neyse ona uygun yeni bir modem almak daha mantıklı bir hareket geliyor çünkü kampanya sonunda benden modemi geri alacaklar ayrıca arızalanma durumunda da benden tahsilat istenecek. Kullanan bilgisi olan biri varsa bu modem konusuna bir açıklık getirebilirse sevinirim.

Hocam eğer altyapı iyiyse TurkNet, Netspeed gibi firma öneririm. Yanlış bilmiyorsam ADSL-VDSL altyapıda geçiş yaparken modem almak zorunda değilsiniz. Elinizde var olanı kullanabiliyorsunuz. Superonline hiç kullanmadım ama fiyatından dolayı çok da önermem. Ben hem TurkNet hem de Netspeed kullandım ve ikisinden de memnunum. Dediğim gibi önemli olan altyapının kalitesi. İkisinde de modem ücreti ödemedim sadece paket fiyatını ödedim.

Selam.
Şu an Türk Telekom'da "16Mbps festivale devam 3" paketindeyim ve yaklaşık 80 gün sonra taahhüdüm bitecek. Bölgemde fiber yok VDSL kullanıyorum ve bana şu an sundukları teklif ilk 6 ay 260 son 12 ay 520 TL olarak gözüküyor, 16 Mbit hala yükseltme vermiyor. Turkcell'de ise "yalın VDSL hız şöleni" paketiyle 24Mbps internete ilk 3 ay 350 kalan 9 ay 430 TL teklif veriyor. Turkcell'e geçme kararı aldım şayet aklıma takılan bir konu var taahhütte.

"Kampanya kapsamında verilen modemler stoklarla sınırlıdır ve Turkcell Superonline mülkiyetindedir. Kampanya kapsamında tüm vergiler dahil 28 TL modem kullanım ücreti alınmaktadır. İlgili ücret kampanya fiyatları bölümünde gösterilen tablodaki kampanya fiyatına dahildir. Modem Turkcell Superonline mülkiyetindedir ve abonelik sonunda modem geri teslim edilmelidir. Aksi durumda taahhütname de veya hizmet formunda belirtilen süreç uygulanır. "

Yazan bölüme göre sadece onların verdiği modemi kullanmak zorundayım sanırım. Ben onların vereceği modemi kullanmak istemiyorum şartları neyse ona uygun yeni bir modem almak daha mantıklı bir hareket geliyor çünkü kampanya sonunda benden modemi geri alacaklar ayrıca arızalanma durumunda da benden tahsilat istenecek. Kullanan bilgisi olan biri varsa bu modem konusuna bir açıklık getirebilirse sevinirim.
Sizlere önerim TürkNet olacaktır, davet kodum ile üye olursanız 6 ay boyunca bugünkü fiyata göre 333tl gibi bir ödemeniz olacaktır. Size adresinizde alabileceğiniz en yüksek hızı verecekler. Modeminiz varsa kendi modeminizi kullanıyorsunuz size zorla modem kiralamıyorlar.

Selam.

Hocam bende Superonline VDSL kullanıyorum. Superonline'in verdiği modem faturaya dahildir ve abone sonlandığında geri isteyecektir. Ben kendi modemimi kullanıyorum. Hem DNS hem de Wi-Fi performansı açısından daha iyi oldu. Abone olduktan sonra kurulumda size kullanıcı adı ve şifre gelecek. Bununla birlikte kendi modeminizi kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer altyapı iyiyse TurkNet, Netspeed gibi firma öneririm. Yanlış bilmiyorsam ADSL-VDSL altyapıda geçiş yaparken modem almak zorunda değilsiniz. Elinizde var olanı kullanabiliyorsunuz. Superonline hiç kullanmadım ama fiyatından dolayı çok da önermem. Ben hem TurkNet hem de Netspeed kullandım ve ikisinden de memnunum. Dediğim gibi önemli olan altyapının kalitesi. İkisinde de modem ücreti ödemedim sadece paket fiyatını ödedim.

Altyapım berbat hocam maksimum alacağım hız 24 ila 26 Mbps altyapı sorgulama sitelerinde baktığımda. Bu arada elimdeki modem VDSL destekli sorun o değil, sorun Turkcell'in kendi modemini vermesi ve kullanmayacak olsam bile kira magandalığı yaparak bunu bana dayatması.

Hocam bende Superonline VDSL kullanıyorum. Superonline'in verdiği modem faturaya dahildir ve abone sonlandığında geri isteyecektir. Ben kendi modemimi kullanıyorum. Hem DNS hem de Wi-Fi performansı açısından daha iyi oldu. Abone olduktan sonra kurulumda size kullanıcı adı ve şifre gelecek. Bununla birlikte kendi modeminizi kullanabilirsiniz.

Hocam bunları ben de biliyorum ama bu modemi istemiyorum kullanmayacağım halde bana dayatıyor. Neyse fiyatı tek seferde ödeyip şahsi bir modem satın almak bana daha akla yatar bir fikir gibi geliyor şayet bunu yapsam bile o aylık 28TL modem parasını bana kitleyecek ayrıca sorunlardan meçhul tutup üstüme bela atmış olacak. Bu beni Turkcell'den uzaklaştırıyor ama geçebileceğim iyi bir ISS bulamadım Türk Telekom diğerleriyle aynı fiyata 16 Mbps verirken TurkNet ve Netspeed tarzı altyapısız sadece sağlayıcı firmalarla hiç deneyimim olmadı ve forumlara baktığımda bu cins ISS'lerin bölgedeki altyapı (bende Türk Telekom) ve şansa dayalı olarak hizmet kalitesini sağladıkları çıkarımını elde ediyorum. Çok kararsız bir durumdayım.

Son düzenleme:
Altyapım berbat hocam maksimum alacağım hız 24 ila 26 Mbps altyapı sorgulama sitelerinde baktığımda. Bu arada elimdeki modem VDSL destekli sorun o değil, sorun Turkcell'in kendi modemini vermesi ve kullanmayacak olsam bile kira magandalığı yaparak bunu bana dayatması.

Hocam bunları ben de biliyorum ama bu modemi istemiyorum kullanmayacağım halde bana dayatıyor. Neyse fiyatı tek seferde ödeyip şahsi bir modem satın almak bana daha akla yatar bir fikir gibi geliyor şayet bunu yapsam bile o aylık 28TL modem parasını bana kitleyecek ayrıca sorunlardan meçhul tutup üstüme bela atmış olacak. Bu beni Turkcell'den uzaklaştırıyor ama geçebileceğim iyi bir ISS bulamadım Türk Telekom diğerleriyle aynı fiyata 16 Mbps verirken TurkNet ve Netspeed tarzı altyapısız sadece sağlayıcı firmalarla hiç deneyimim olmadı ve forumlara baktığımda bu cins ISS'lerin bölgedeki altyapı (bende Türk Telekom) ve şansa dayalı olarak hizmet kalitesini sağladıkları çıkarımını elde ediyorum. Çok kararsız bir durumdayım.

Hocam benim Superonline'ın taahhüdü bir ay sonra bitiyor. Sizin de dediğiniz gibi kullansak da kullanmasak da modem ücretini ödemeye mecbur bırakılıyoruz. Ama size tavsiyem Superonline'ın verdiği modem yerine kendi modeminizi kullandığımızda sansürü engellemiş olursunuz.
Superonline'da oyunlarda bazen packet loss ve mermi gitmeme gibi değişik durumlar oluşuyor haberiniz olsun.

Hocam benim Superonline'ın taahhüdü bir ay sonra bitiyor. Sizin de dediğiniz gibi kullansak da kullanmasak da modem ücretini ödemeye mecbur bırakılıyoruz. Ama size tavsiyem Superonline'ın verdiği modem yerine kendi modeminizi kullandığımızda sansürü engellemiş olursunuz.
Superonline'da oyunlarda bazen packet loss ve mermi gitmeme gibi değişik durumlar oluşuyor haberiniz olsun.

Hmm, bundan sonra iyice TT'de kalma yanım ağır basmaya başladı. 16 Mbps ile 24 Mbps arasında sizce geçmemi gerektirecek bir fark olur mu hocam Turkcell'e?

Hmm, bundan sonra iyice TT'de kalma yanım ağır basmaya başladı. 16 Mbps ile 24 Mbps arasında sizce geçmemi gerektirecek bir fark olur mu hocam Turkcell'e?

Evde kaç kişi yaşıyorsunuz eğer 3 ve daha fazla kullanıcı olacaksa 24 Mbps daha iyi olur hocam. Bir de 24 Mbps'lik paketin upload hızı, 16 Mbps'lik paketin upload hızıyla aynı mı? Modem hat değerlerini paylaşabilir misiniz?

Geçmek istediğim pakette upload bilgisi verilmemiş, yine de linkini bırakayım;

https://ffo3gv1cf3ir.merlincdn.net/...igns/2023122614323yalin-vdsl-hiz-solenip1.pdf (bu taahhüt belgesi)

Bana şu an teklif edilen pakette "4 Mbps'ye kadar" ibaresi bulunuyor.

Evde aktif olarak sabahları 3 telefon + 1 PC oluyor akşam saat 19-23 arası 4 telefona kadar çıkabiliyor ama genel olarak 3 kişi diyebiliriz.

Modem hat değerlerini nasıl bulacağım hocam modem arayüzünde çıkmıyor sanırım.

Kod:
ADSL link status: up

Opmode: ITU G.992.5(ADSL2PLUS)

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 16381 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 1023 kbps

near-end FEC error fast: 18
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 6
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 4
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 69
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
ADSL uptime :2 days,  9:00, 3 secs
ADSL activetime :0 min, 13 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 120 0.1db
output power upstream: 121 0.1dbm
attenuation downstream: 134 0.1db

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 131 0.1db
output power downstream: 129 0.1dbm
attenuation upstream: 88 0.1db

Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone   0- 31: 00 00 00 04 68 9a bc cc dd dd dd dd dd dc ba 87
tone  32- 63: 00 03 45 56 67 78 88 99 ab bb cb cc cc cc cc cc
tone  64- 95: cc cc cc cc cc cc cc cc cd ca cc cc cc cb cc cc
tone  96-127: cc bc cc bb bc bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb cb bc bc bb cb bb bb bb bb ab bb bb ba aa
tone 160-191: ab aa aa ba bb ba ba aa aa aa aa ba ab ba ab aa
tone 192-223: ba ab aa ab aa a0 bb aa bb bb bb aa bb bb ab bb
tone 224-255: aa bb ab ab 9a aa 99 aa 9a aa 9a aa aa aa 9a 99
tone 256-287: a9 a9 9a 9a aa aa 9a 99 9a 9a 99 a9 a9 99 99 99
tone 288-319: 99 99 99 9a a9 99 a9 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 320-351: 98 99 99 89 99 99 99 98 99 98 88 98 89 88 89 98
tone 352-383: 89 88 88 98 99 88 98 88 88 88 88 88 99 88 88 88
tone 384-415: 88 99 88 88 88 88 89 98 89 89 88 98 98 89 89 88
tone 416-447: 98 88 89 98 88 88 88 88 88 99 89 89 88 99 98 88
tone 448-479: 78 88 88 87 87 87 77 77 77 87 77 77 77 77 66 76
tone 480-511: 66 66 66 66 65 56 55 55 54 44 44 44 34 33 33 33

near end itu identification: 26005443434e0000
far end itu identification: b5004244434da41b
attain upstream: 1147
attain downstream: 19620

ADSL activetime second: 13
ADSL total ativetime second: 13
ADSL quarter hour ativetime second: 832
ATURANSIRev: 0
ATUCANSIRev: 0
ATURANSIStd: 0
ATUCANSIStd: 0
Interleave Depth: 1

atur chan interleave delay: 0
atur chan prev tx rate: 1023 kbps
atur chan curr tx rate: 1023 kbps
atur chan crc block len: 32889
Adsl Standard: ADSL2 PLUS
Adsl Type: ANNEX_A

Son düzenleme:
Altyapı sorgulamada 62Mbps çıkmasına rağmen 100Mbps alıyorum hocam güncel olmayabiliyor. Açıkçası 16 ile 24 arasında aman aman fark olmaz ama sürekli indirme yapıyorsanız iş değişir. Eğer fiyat uygunsa TT devam edebilirsiniz ama yüksekse TurkNet veya Netspeed daha iyi tercih olur. En azından daha yüksek upload alırsınız. Netspeed bana şu an 20 upload veriyor TurkNet'ten haberim yok 8 diyenler var 20 yaptılar mı bilmiyorum. Karar sizin hocam TurkNet derseniz yukarıda arkadaş davet kodu verecek Netspeed derseniz ben de verebilirim 12 ay indirim sağlıyor 355e geliyor 100'lük paket. Superonline geçmek yerine TT'de kalın en azından kafanız rahat olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı