Çözüldü İnternet Wi-Fi'da 2 kat daha yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Herkese merhaba. Millenicom'un 100 Mbps paketini kullanıyorum. Kablo ile test yaptığımda 93 Mbps download 8 Mbps upload, 1 Ekim'e kadar, alıyorum. Lakin modemin dibinden herhangi bir cihazla kablosuz test yaptığım zaman indirme hızım 52 Mbps'i geçemiyor. Modem Türk Telekom'un verdiği "TILGIN" marka. Modemi değiştirsem WiFi hızını arttırabilir miyim? İyi sosyaller!
Not: Etrafımda 132 tane daire var ve bunların 100 tanesinin interneti vardır. Bundan dolayı galiba SNR değerim biraz yüksek.
Not 2: Türk Telekom 24 Mbps'den bu pakete geçtim ve Türk Telekom'dayken WiFi ile 24 Mbps'in hepsini kayıpsız alabiliyordum.
1598904561415.png

Çözüm
Herkese merhaba. Millenicom'un 100 Mbps paketini kullanıyorum. Kablo ile test yaptığımda 93 Mbps download 8 Mbps upload, 1 Ekim'e kadar, alıyorum. Lakin modemin dibinden herhangi bir cihazla kablosuz test yaptığım zaman indirme hızım 52 Mbps'i geçemiyor. Modem Türk Telekom'un verdiği "TILGIN" marka. Modemi değiştirsem WiFi hızını arttırabilir miyim? İyi sosyaller!
Not: Etrafımda 132 tane daire var ve bunların 100 tanesinin interneti vardır. Bundan dolayı galiba SNR değerim biraz yüksek.
Not 2: Türk Telekom 24 Mbps'den bu pakete geçtim ve Türk Telekom'dayken WiFi ile 24 Mbps'in hepsini kayıpsız alabiliyordum.
Tilgin modemden koşarak uzaklaşın lütfen . Yüze 99 sorun ondan kaynaklanıyor
Bölgede 100 tane internet kullanan olduğunu söylüyorsunuz bu da demek oluyor ki 100 tane Wi-Fi sinyali var demektir. 2 çözüm yolu var ilki Wi-Fi analiz programları ile çevrede bulunan Wi-Fi sinyallerinin kanalına bakman ve en az hangi kanal varsa modemini o kanala ayarlaman. İkinci seçenek mevcut modemini Bridge moda alıp iyi bir 5 GHz router bağlayıp o şekilde kullanman. İkinci seçenekte daha fazla verim alırsın.
Bu durumda çoğu kişi sorunun modemde olduğunu söylüyor. 5GHz destekleyen ve mümkünse 220 TL'yi geçmeyen bir modem önerir misiniz? 5 GHz router da iş görür.

Bu durumda çoğu kişi sorunun modemde olduğunu söylüyor. 5GHz destekleyen ve mümkünse 220 TL'yi geçmeyen bir modem önerir misiniz? 5 GHz router da iş görür.
İstediğiniz fiyat bandında kaliteli router bulmak zor. Siz ilk olarak çevre Wi-Fi sinyallerinin kanalını tarayın ve en boş kanala modeminizi ayarlayın. Sorun çözülmez ise router arayışına başlayalım.

Bölgede 100 tane internet kullanan olduğunu söylüyorsunuz buda demek oluyorki 100 tane Wi-Fi sinyali var demektir. 2 çözüm yolu var ilki Wi-Fi analiz programları ile çevrede bulunan Wi-Fi sinyallerinin kanalına bakman ve en az hangi kanal varsa modemini o kanala ayarlaman. İkinci seçenek mevcut modemini Bridge moda alıp iyi bir 5Ghz router bağlayıp o şekilde kullanman. İkinci seçenekte daha fazla verim alırsın.
10'dan fazla 2.4 GHz varken 1 tane 5 GHz var. 5 GHz şart gibi.
Aga 300TL'ye aldim en yeni VDSL TP-Link 35 Mbps ustu alamiyorum paketim 50Mbps olmasina ragmen. Hikaye yani yeni modem alma falan.
Biri diyor modem al Tilgin berbat. Diğeri diyor modemle alakası yok. ISS bana kablo ile 93 Mbps'i veriyor zaten. Yaşadığım sorunun ISS ile ne alakası var anlamadım 🧐 @Slimshady313 kablo ile test yapar mısınız?

10'dan fazla 2.4 GHz varken 1 tane 5 GHz var. 5 GHz şart gibi.

Biri diyor modem al tilgin berbat. Diğeri diyor modemle alakası yok. ISS bana kablo ile 93 Mbps'i veriyor zaten. Yaşadığım sorunun ISS ile ne alakası var anlamadım 🧐 @Slimshady313 kablo ile test yapar mısınız?

Kablolu oynuyorum zaten PS4'u bro kabloya ragmen 35'i gecmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı