İnternet yavaş değil, halk yavaşı tercih ediyor!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesut Çevik'in bu konudaki videolarını çok seviyorum. Gerçekten bu konuyu gündeme getirmeye devam etmesi takdiri hak ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, daha bitimine 6 ay olan taahhütümü, daha pahalı bir paketle yenilemek için Türk Telekom beni aramıştı. 3 Mbps Upload aldığımı, herhangi bir görüşme/toplantıya katılamadığımı söyleyince "Size daha yüksek hızlı paket verelim" diye öneride bulundular. Altyapım VDLS2, önerdikleri paket 50 Download 6 Upload'lık 155 TL'lik paket...

Turknet'e geçmek istediğimi, TurkNet'in daha iyi, ucuz ve taahhütsüz olduğunu söyleyince de "O tür firmalar işler göründüğü gibi değil, onlar da taahhüt kesiyorlar, arka planda farklı ücretler kesiyorlar" gibi komik bir cevap vermişti. Sanki kendileri çok şeffaf da.

Özetle Türk Telekom, hala İstanbul'da yoğun kesimlerde port veremeyen, rezil bir firma. Umarım ülkemiz bu rezil firmadan bir an önce kurtulur ve hak ettiği ilgiyi, değeri görür.

Ya tanıdığım, hala görüştüğüm eski hocalarımdan, internete deli paralar vermesine rağmen Upload hızı yüzünden ders işleyemeyenler var. Ben bile online görüşmelerimde mobil internet kullanmak zorunda kalıyorum zira 4 Mbps internet ile kamera bile açamıyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Halkımız bilinçsiz. Tutturmuşlar TT,sanki diğerleri dolandırıcı.

Sadece bilinçsizlik değil. Başka firmaya geçersen port vermiyorlar. Faiş taahhüt yapıyorlar. Senin taahhütünün bitmesine daha 6 7 ay varken arayıp, mobbing yapar gibi zorlaya zorlaya geçirmeye çalışıyorlar yeni ve pahalı bir pakete.

Kısacası vatoz gibi yapışan, rezil ve Türkiye için utanç kaynağı bir firma.
 
Halkımız iyi kötü adını daha önce duyduğu firmaya yürekten güveniyor, Turkcell Superonline kullanıyoruz ve Turkcell için fiber altyapımız yok. İşin daha vahim olan tarafı 6/0.5 hızlı bir internete 100 liraya yakın bir para ödüyoruz. Oturduğumuz dairede TurkNet altyapısı var ve aileme bunu bildirdim adını daha önce duymadıkları için geçiştirdiler. En sonunda ikna ettim ve taahhüt süresinin dolmasını bekliyoruz.
 
Türk Telekom müşterilerine değer vermeyen bir firma. Bir ISS insanın oyununu, derslerini nasıl bu kadar mahvedebilir anlamıyorum. LoL'de pingimin her oyun 4-5 kere 20k gibi değerlere çıkıp 5 dakika içinde düşmesine alıştım artık. Hergün en az 20 kere internetim kesiliyor. Zaten internet hızından bahsetmiyorum bile. Hafta içi okul varken canlı dersten sürekli atıyor internet kesildiği için. Ve müşteri hizmetlerinin cevabı: Daha iyi bir pakete geçmeye ne dersiniz?
Nedense her yeni pakete geçtiğimizde bir aya kalmadan hız tekrar düşüyor.
 
Rekabet yoksa, kalite ve hizmet de yoktur.

Aynen öyle hocam.
Geçenlerde babami aradılar;
-Sizin soyadınız şu mu?
-Evet.
-Siz çivrilli misiniz?
-Evet, ne oldu?
- Ayni soy isim ile Civril'de oturan su kisiyi taniyor musunuz? Akrabanız mi?
-Hayir ne oldu?
-Onun bize ödemediği fatura vardi ama bilginiz var mi?
Bu konusma gerçek müşteri temsilcisi ile babam arasında geçen konuşma, rezalet.
 
Annemlere dedim değiştirelim, bakın TurkNet iyi güzel tutturdular bütün altyapılar Türk Telekom'da bende dedim Türk Telekom'da ama daha iyi sağlıyorlar konuyu kapattılar. Daha sonra babamın bir arkadaşı (bilgisayardan anlıyor).Dedi ki bende TurkNet var hem hızlı hem ne kadar harcarsan harca 80 TL geliyor dedi. En sonunda öyle ikna oldular.
Aynen öyle hocam.
Geçenlerde babami aradılar;
-Sizin soyadınız şu mu?
-Evet.
-Siz çivrilli misiniz?
-Evet, ne oldu?
- Ayni soy isim ile Civril'de oturan su kisiyi taniyor musunuz? Akrabanız mi?
-Hayir ne oldu?
-Onun bize ödemediği fatura vardi ama bilginiz var mi?
Bu konusma gerçek müşteri temsilcisi ile babam arasında geçen konuşma, rezalet.
Adamlar mafya mı acaba? Birde bu yönden düşünelim hocam :D.
 
Piyasanın tekeli. Keşke devlet işe el atıp tekel olmaktan kurtarsa fakat bu anlayış ve bilinç yok büyüklerimizde.
 
Onun dışında başka bir şeyden bahsedicem. Önceden interneti Türk Telekom'dan 80 liraya yakın para verip 20 megabit internet alıyorduk. 20 megabit gözüküyordu ama çok kötüydü. Şimdi 85 lira verip fiber kullanıyoruz. Paradan ziyade sadece tek bir markaya bağlı kalmak da diyebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı