İnternetin daha iyi çekmesi için aparat önerisi

Vorfell

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
2.306
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Modem salonda bilgisayar benim odamda ve internet az çekiyor bunu arttırmak için aparat vs. önerebilir misiniz?
 
Yaklaşık 7 yıldır Bu menzil genişleticiyi kullanıyorum. Yaklaşık 20 Mbp/s sunuyor. Ve 4-5 kişi bağlandığı halde sorun yaşatmıyor. Ve 10 metre mesafede sorunsuz, Full çekiyor.
Daha da hızlı olanı istiyorsanız Bunu abilirsiniz. Tabii 50- 100 ya da üstü Mbp's fiber kullanıyorsanız. Değilse gereksiz.
 
@Vorfell maalesef Türkiye'de o modellerden yok. Hep de 2.5 GHz olanlar var.

@cilgincocuk34 neden önermediğinizi merak ettim? Bu gibi genişleticilerin sunacağı gücü verecek modem- routerlar ateş pahası, ki çok gereksiz. Hani ışık hızında fiber (200-500 ve ya üstü Mbp/s) ise ne ala.
 
@Vorfell maalesef Türkiye'de o modellerden yok. Hep de 2.5 GHz olanlar var.

@cilgincocuk34 neden önermediğinizi merak ettim? Bu gibi genişleticilerin sunacağı gücü verecek modem- routerlar ateş pahası, ki çok gereksiz. Hani ışık hızında fiber (200-500 veya üstü Mbp/s) ise ne ala.

Öncelikle menzil genişleticiler tam performans veremiyor ne kadar iyi bir menzil genişletici alırsanız alın ortalama bir modem seviyesinde kalıyorlar.
Bana kalırsa ileriye dönük Wi-Fi 6 bir router almak daha iyi olur bütçe için fazla gelebilir ama verdiğiniz paraya değecektir.
Ayrıca Mbps ile çekim gücünün birbiri ile alakası yoktur iyi modem veya routerlar sadece yüksek hızlar için değildir daha iyi internet paylaşımı ve stock ISS'lerin verdiği modemlerde olmayan özellikler bulunur.
İlla çok uzak bir yerden internete bağlanmak isterseniz mesh ağları öneririm.
 

Geri
Yukarı