Çözüldü İnternetin fiber olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lee Van Cleef

Megapat
Daha fazla  
Kablonet oturduğum yere kablo çekti. İnternetten sorduğumda internetimiz fiber dedi ama bazıları da değil dedi. Bu kabloların fiber olup olmadığını nasıl anlarım? Kablolar siyah.

Anladım. Kutu kilitli olduğundan fotoğrafını çekemem maalesef. Şu an kullandığım ADSL olmasın da ne olursa olsun.
Size verilecek olan modemden anlayabilirsiniz. En kötü ihtimalle müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.
Son zamanlarda açılan Kablonet konularında ping sorunu göze çarpıyor ve yönlendirme tamamen TT ve az bile olsa Turkcell üzerinden yapılıyor.
Benim de gecikmem sebepsiz yere 10 ms kadar yükselmişti. Yoğunluktan diye düşünmüştüm ama Turk Telekom rezilliği yani. Benim altyapım TT üzerinden gidiyormuş.

Oysa her eve, her köye TT'den önce Kablonet'in koşması lazımdı...
Kablonet devlet kurumundan çok özel sektör gibi davranıyor. BTK AKN'yi kaldırdığında kotalı sisteme geçen ilk ISS olmuştu. Hala daha kotalı internet satıyorlar.

Öncü ve örnek olması gerektiği yerde köstek oluyor.

Fiber bağlantının aslında çok çeşidi var. Örneğin mahalleye kadar fiber bağlantı, sokak veya caddeye kadar fiber bağlant, binaya ve daireye kadar fiber bağlantı. Görsellerini paylaştığım bağlantı daireye kadar olan fiber bağlantı yani "Ftth Bağlantı" denilen, son teknoloji. Bina yeni binaydı, (2016 yapım yılı). İlk başvurudan 27 ay sonra bağlantı tamamlandı. Binaya ilk bağlatı kablolarının takılması ve internetin kullanılabilir hale gelmesi için yapılan son çalışma arasında 6 ay süre geçti. Son bir buçuk yıldır alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini gözlemliyorum, altyapı ve bağlantı çalışması fazla sürmez.

Dosya Ekleri

• Fiber Bağlantı 1.JPG
    Fiber Bağlantı 1.JPG
    41,3 KB · Görüntüleme: 240
  • Fiber Bağlantı 2.JPG
    Fiber Bağlantı 2.JPG
    34,6 KB · Görüntüleme: 246
  • Fiber Bağlantı 3.JPG
    Fiber Bağlantı 3.JPG
    28,2 KB · Görüntüleme: 285
  • Fiber Bağlantı 4.JPG
    Fiber Bağlantı 4.JPG
    42,3 KB · Görüntüleme: 232
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı