Steam İnternetin tamamını kullanmıyor

Steam sunucuları o kadar gönderiyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam diğer oyun platformlarında görebiliyorum sadece Steam de tıkanıyor Epic Games üzerine 110-115leri görüyorum minimum 80-90 ama Steam'den herhangi bir indirme yapacağım zaman kalıyor.

Speedtest değerine göre doğru hızı alıyorsun şu an. Format sonrası hızının neden yarıya düştüğünü de açıklayamıyorum, belki anakartın LAN driver'ı güncellenmemiş ya da indirilmemiş olabilir, Windows güncellemelerini tamamla. Eğer çözülmediyse anakart üreticinin websitesinden internet chipsetin ile alaklı driver'ları indirmeyi deneyebilirsin manuel olarak.
İkinci yapabileceğin şey modemini resetlemek ya da yeniden kurulum yapmak iss kullanıcı bilgilerinle.
Wifi mu yoksa ethernet ile mi bağlanıyorsun bilmiyoruz, eğer wifi ile bağlıysan 50mbit kullandığın wifi frekansına göre kötü sayılmaz (5ghz'deysen eğer), burada etken senin modeme olan uzaklığın oluyor genelde ya da modem kaliten.

Onun dışında speedtest'teki hızın ile steam'den indirdiğin hız uyuşmuyorsa bunun sebebi steam'in kendisi olabilir. Bazen steam'de yoğunluktan yavaşlama olabiliyor ya da arkaplanda serverda güncelleme yapıyor olabilirler ya da dosyan büyükse, indirirken ilk bir kaç dakika yavaş indirir sonrasında hızlı indirmeye başlar, yanılmıyorsam steam de indirmelerde cache sistemi kullanıyordu, cache'e geçmeyen dosyalar sırasında yavaş indirme görülebilir. Onun dışında ara ara denk gelebilirsin, ben mesela 100 mbit hız ile 10 mbit hızında indirme yapmıştım steam üzerinden ve baya da büyük dosyaydı, bazen oluyor öyle sebebini bilmediğim şekilde steam'den kaynaklı. Son olarak ise steam'de indirme hız limiti ayarının sınırsızda olduğundan emin ol, belki yanlışlıkla sınırlandırmış ya da unutmuş olabilirsin o şekilde bırakıp.

Yine arkadaşların dediği gibi internet hızın 8'e bölünüp saniyedeki indirme hızın belirlenir. 1 byte'ta 8 bit olduğundan ve söylerken ve hız testi yapılırken mbit, gbit gibi terimler kullandığımızdan bunu byte değerine çeviririz. Yani 100mbit hızın varsa 100/8 = 12.5mb saniyede indirme hızın olur ya da 50 mbit se 50/8=6.25 mb, 16mbit ise 16/8=2mb saniyede hızın var demektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı